DALA JOJ 3 GEMA

Clijsters demolirala Venus u finalu Miamija!

Belgium's Kim Clijsters hoists the women's championship trophy after defeating Venus Williams of the U.S. at the Sony Ericsson Open tennis tournament in Key Biscayne, Florida April 3, 2010. REUTERS/Andrew Innerarity (UNITED STATES - Tags: SPORT TENNIS)
 Reuters

Belgijanka Kim Clijsters osvojila je svoj 37. naslov u karijeri, nakon pobjede protiv Amerikanke Venus Williams 6-2, 6-1 u finalu velikog WTA turnira u Miamiju.

Venus Williams tražila je u ovome dvoboju 15. uzastopnu pobjedu na Touru, budući da je uoči ovog nastupa na ovome turniru osvajala naslove u Dubaiju i Acapulcu. Međutim, protiv Clijsters je odigrala mizeran meč u kojem je napravila čak 29 neforsiranih pogrešaka i zabila samo 8 izravnih poena.

- Hvala svima na podršci tijekom turnira. Ovo baš nije bio moj dan, ali vratit ću se i sljedeće godine – rekla je na ceremoniji proglašenja starija sestra Williams, koja je u Miamiju bila pobjednica tri puta, 1998., 1999. i 2001. godine. Ovo joj je bio prvi izgubljeni finale na ovome turniru.

Zapravo se može reći da Clijsters, koja je svoj prvi naslov u Miamiju proslavila 2005. godine, i nije bila toliko dobra (8 izravnih poena i 12 neforsiranih pogrešaka), koliko je Venus loše odigrala finalni dvoboj.

- Osjećam se odlično. Ovdje sam već pobijedila 2005. godine, uvijek je lakše kada dođeš na turnir na kojem si već ostvarila neki veliki rezultat – rekla je Clijsters.

Bio je ovo 12. susret između Venus Williams i Clijsters, te šesta pobjeda 26-godišnje Belgijanke. Dvoboj je trajao tek 58 minuta, a Williams je osvojila samo 8 poena na servisu Clijsters, te nije izborila niti jednu break loptu. Vlastiti servis držala je u prvom i sedmom gemu prvog seta, te nakon vodstva Belgijanke 4-0 u drugom...

WTA Miami, finale:

Clijsters (14) – V. Williams (3) 6-2, 6-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:54