NASTAVAK VELIKE SERIJE

Đokoviću 36. naslov karijere

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, pobijedio je Čeha Tomaša Berdycha 7-5, 6-3 u finalu ATP 500 turnira u Dubaiju, na kojem je proslavio svoju četvrtu titulu…

Računajući i prošlu sezonu, Đokoviću je ovo bila 18. uzastopna pobjeda. U tom nizu je osvojio ATP World Tour Finals u Londonu na kraju prošle sezone, te Australian Open (četvri put, te treći u nizu) i sada Dubai. Na ovom turniru je slavio i tri uzastopna naslova od 2009. do 2011. godine.

Đoković je u 55. finalu karijere stigao do 36. naslova. Na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima još jednom je potvrdio da mu nema premca u svjetskom tenisu. Tomaš Berdych, koji je dan ranije u polufinalu spasio tri meč-lopte protiv Rogera Federera, igrao je svoj 18. finale karijere. No, kao i prije tjedan dana u Marseilleu protiv Jo-Wilfrieda Tsonge, opet je bio kratkih rukava, te je ostao na osam osvojenih naslova.

Đoković je uknjižio 13 pobjedu u 14. ogledu u karijeri protiv Berdycha. Čeh je jedini puta slavio 2010. godine u polufinalu Wimbledona.

Bedrych ima za čime žaliti, jer je prvi u meču stigao do break i poveo 4-2. No, u osmom gemu meča je izgubio servis, a u sljedećem je propustio 15-40 i još jednu break-loptu na servisu Đokovića, koji je u 12. gemu još jednom oduzeo servis Čehu. U drugom setu je Đokoviću za pobjedu bio dovoljan još jedan break, u osmom gemu.

ATP Dubai, finale:

Đoković (1) – Berdych (3) 7-5, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:03