ŠPANJOLSKO FINALE

Ferrer i Nadal u lovu na titulu u Acapulcu

 AFP

U finalu zemljanog ATP turnira u Acapulcu će igrati dva Španjolca - David Ferrer i Rafael Nadal, prvi i drugi nositelj turnira, odnosno, četvrti i peti tenisač s ATP ljestvice...

Ferrer je tako došao u priliku osvojiti ovaj turnir četvrti put zaredom, dok će Nadal loviti drugu titulu od povratka tenisu, nakon što je nedavno bio najbolji u Sao Paulu.

Veliku je borbu vodio Nadal u polufinalu protiv Nicolasa Almagra, te je na kraju za "poen-dva" bio bolji i slavio 7-5, 6-4. Nadal je ovom pobjedom samo nastavio savršeni niz u međusobnim mečevima protiv Almagra. Igrali su sada već deveti puta i uvijek je na kraju Nadal bio pobjednik.

Almagro je najbolju priliku imao sredinom drugog seta kada je kod vodstva 3-2 propustio tri vezane break-prilike. Inače, imao ih je ukupno četiri u meču, ali ništa nije iskoristio, dok je Nadal imao šest šansi i napravio dva breaka (u svakom setu po jedan).

Meč je bio prepun spektakularnih poena. Almagro, zapravo, po ničemu nije zaostajao za Nadalom, ali kada se odlučivalo onda je uvijek napravio grešku više i to ga je koštalo moguće veće drame, ako ne i pobjede.

David Ferrer je pobjedom 6-3, 6-7(5), 6-1 protiv talijanskog tenisača Fabija Fogninija došao u priliku osvojiti već treći ATP turnir godine, nakon što je dosad slavio u Brisbaneu i Buenos Airesu. Na momente je Talijan bio izuzetno inspiriran protiv Ferrera, no to je uvijek premalo da bi se slomilo četvrtog igrača na svijetu. Strpljenje i konstantnost u igri je potrebna protiv Ferrera, a ćudljivi Talijan je baš ostao bez toga tijekom trećeg seta.

U finalu će Ferrer i Nadal odigrati već 21. međusobni ogled u karijeri. Nadal ima 16-4, ali i pet pobjeda u pet posljednjih mečeva.

U istom se gradu održava i WTA turnir gdje će u finalu također igrati prve dvije nositeljice, Talijanka Sara Errani i Španjolka Carla Suarez-Navarro. Zanimljivo da su obje u polufinalima dobile vrlo lako, s identičnih 6-2, 6-1. Errani je otpuhala Francuskinju Cornet, a Suarez-Navarro sunarodnjakinju Soler-Espinosu.









ATP Acapulco, polufinale:

Ferrer (1) - Fognini 6-3, 6-7(5), 6-1

Nadal (2) - Almagro (3) 7-5, 6-4

WTA Acapulco, polufinale:

Errani (1) - Cornet (3) 6-2, 6-1

Suarez-Navarro (2) - Soler-Espinosa 6-2, 6-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:09