STARI MAJSTOR

Ferrero ekspresno svladao Staracea i osvojio Umag

Španjolac je dva puta po 6-4 pokazao Talijanu tko je kralj najvećeg hrvatskog ATP turnira
Umag, 010810. ATP Studena Croatia Open Umag, Stella Maris. Finale 21. Studena Croatia Open Umag igraju Potito Starace (ITA) protiv Juan Carlos Ferrero (ESP). Na fotografiji: Pobijednik Ferero i Starce sa peharima.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srecko Niketic / CROPIX

Španjolac Juan Carlos Ferrero pobjednik je 21. izdanja umaškog ATP turnira. U finalu je ''komarac'' pobijedio Talijana Potita Staracea 6-4, 6-4 nakon jednog sata i 20 minuta igre.

Bila je to šesta pobjeda 30-godišnjeg Ferrera, trenutno 22. na svjetskoj rang-ljestvici, u sedmom dvoboju protiv godinu dana mlađeg Staracea, trenutno 64. igrača svijeta. I lani su se sastali u Umagu, ali tada u osmini finala, a Ferrero je pobijedio u tri seta. Tada je stigao do finala u kojem ga je uvjerljivo svladao Rus Nikolaj Davidenko.

Ovoga puta je Ferrero imao lakšeg suparnika u borbi za naslov, kojem nije dopustio niti jednu break-loptu u meču. Sam ih je izborio šest, realizirao dvije, po jednu u svakom setu, što mu je bilo dovoljno za 15. naslov u karijeri, a već treći ove sezone, nakon Buenos Airesa i Costa Do Sauipea u prvom dijelu sezone, na južnoameričkim turnirima, također na zemljanoj podlozi.

- Tri naslova? Godina je odlična za mene, trudit ću se vratiti se u društvo desetorice najboljih na svijetu. No, prvi cilj je ulazak među 15 najboljih – rekao je bivši pobjednik Roland Garrosa i bivši broj 1 svjetskog tenisa.

- Čestitam Staraceu, on je sjajan igrač. Obično smo naše mečeve igrali u tri seta, no, večeras nije bilo tako. Budući da sam imao odličan omjer protiv njega, logično da sam ušao u meč s puno samopozdanja. Čestitam i organizatorima, atmosfera u Umagu je veličanstvena, cijeli tjedan je bio sjajan.Vidimo se večeras na zabavi. Znam da je ovdje noćni život vrlo sadržajan, međutim ja u njemu nisam imao prilike uživati s obzirom na obveze na turniru. No, večeras ću se i ja zabaviti – zaključio je Ferrero.

Potito Starace niti u trećem ATP finalu karijere nije uspio stići do prvog naslova. Prethodna dva odigrao je 2007. godine u Kitzbühelu i Valenciji, također na zemljanoj podlozi.

ATP Umag, finale:

Ferrero (4) – Starace 6-4, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:00