U FINALU BOLJI OD NADALA

FOTO, VIDEO Đokoviću Wimbledon, Tadić zamalo umro: Ovo je pobjeda i za Srbe u Hrvatskoj, BiH...

Đoković je prvi puta u karijeri osvojio Wimbledon

ZAGREB - Srpski tenisač Novak Đoković slavio je u finalu Wimbledona i po prvi puta digao trofej tog legendarnog tensikog turnira. Španjolac Rafael Nadal uspio je Novaku uzeti samo jedan set.

- Teško je opisati moje emocije. Ovo je moj najsretniji dan u životu. Oduvijek sam maštao o pobjedi na Wimbledonu. Kad igraš protiv Nadala moraš odigrati najbolji meč u karijeri. Vjerujem kako sam danas i odigrao svoj najbolji meč na travi - rekao je srpski tenisač.

FOTOGALERIJA - Đoković je prvi puta u karijeri osvojio Wimbledon

(KLIKNITE NA SLIKU ZA PREGLED)

VIDEO - Pogledajte izjavu Đokovića nakon osvajanja velikog trofeja.

Đoković je puno bolje krenuo u meč i poveo 2-0 u setovima. U prvom setu jednom je oduzeo servis Nadalu, dok je u drugom setu Nadal uspio uzeti samo jedan gem. Prvi set je završio rezultatom 6-4, a drugi 6-1.

Španjolac je uzvratio istom mjerom u trećem setu i činilo se da se vratio u igru, no Đoković se ubrzo vratio na izdanje iz početka meča i četvrti set odlučio u svoju korist.

Sjajan je ovo tjedan za srpskog tenisača koji je nakon pobjede protiv Tsonge preuzeo svjetski vrh. Ovo je treći Grand Slam naslov za Đokovića, dok je Nadal do sada sakupio njih deset.

Wimbledon, finale:

Novak Đoković - Rafael Nadal 6-4 6-1 1-6 6-3

Tadić: Zamalo sam umro...

Wimbledonsko finale uživo je popratio i predsjednik Srbije Boris Tadić. Kamera ga je često 'lovila' toko meča i nije bilo teško zaključiti da je Tadić proživljavao teške trenutke za vrijeme napetog meča. Kad je sve završilo, Tadić je za Blic rekao:

- Hvala Novaku na svemu! Puno je napravio za naš narod koji je dugo patio. Ovo je pobjeda za sve naše ljude u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji - rekao je Tadić uz dodatak:

- Zamalo sam umro tijekom meča. Ja bih odmah dao Novaku da bude predsjednik...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:18