ZARADILA 3.6 MILIJUNA

FOTO, VIDEO: SERENA PETI PUT OSVOJILA NEW YORK Viktorija Azarenka ponovno pala u finalu

Najbolja svjetska tenisačica Serena Williams obranila je naslov pobjednice US Opena. Kao i lani, u finalu je nadigrala Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku, ovaj put sa 7-5, 6-7(6), 6-1…

Za uskoro 32-godišnju Amerikanku je to peti naslov u New Yorku i 17. pojedinačni naslov na Grand Slam turnirima. U ''open eri'' više osvojenih Grand Slam turnira imaju samo Steffi Graf (22), te Chris Evert i Martina Navratilova (obje po 18). Kad se uzme u obzir i bonus koji je zaradila jer je bila najbolja na ovogodišnjoj američkoj seriju turnira, Serena je u nedjelju dobila ček na 3.6 milijuna dolara što je najveća pobjednička nagrada u povijesti profesionalnog tenisa.

Nedjeljni meč protiv Azarenke je trajao dva sata i 45 minuta iako je Williams mogla puno brže obaviti posao. U drugom je setu, naime, imala dva breaka prednosti, no žilava Bjeloruskinja se vratila i u tie-breaku došla do izjednačenja. Ipak, Serena se u trećem setu pribrala i s dva oduzeta servisa otplovila do trijumfa.

- Osjećam se sjajno, nikad bolje. Osjećam da sam stvarno odlično pripremljena, mogu igrati na ovakvom turniru i u singlu i u parovima, s vrlo teškim rasporedom. Godinama se nisam osjećala tako dobro. Ne znam što se još može dogoditi, nastavit ću igrati i davati najbolje od sebe - naglasila je Serena i dodala:

- Čast mi je što sam osvojila jednaki broj Grand Slam naslova kao i Roger Federer. On je veliki šampion, čudesni natjecatelj koji je godinama u vrhu i vjerojatno može osvojiti još naslova.

Sa spomenutih 3.6 milijuna dolara nagrade Serena je probila granicu od 50 milijuna zarađenih tijekom karijere.

- Ne igram tenis zbog novca, jednostavno ga volim igrati. Kad sam odrastala i trenirala, nikad nisam razmišljala o novcu. Mislim da me je tata uveo u tenis zbog novca, ali ja sam bila naivna i nikad nisam razmišljala o tome, samo sam htjela biti kao sestra Venus.

Dodajmo da Williams sada vodi s 13-3 u pobjedama protiv Azarenke. Ukupno je u karijeri osvojila 55 turnira.

US Open, tenisačice, finale:

S. Williams (1) - Azarenka (2) 7-5, 6-7(6), 6-1

Tenisači, parovi, finale:

Paes / Štepanek (4) - Peya / Soares (2) 6-1, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 16:20