POSLJEDNJE IZDANJE

GASI SE ZAGREB INDOORS? 'Nismo zaslužili ovakav tretman, Zagrebu smo dali svjetsku promociju'

Zagreb, 090214.Dom sportova, Trg Kresimira Cosica.ATP PBZ Zagreb Indoors.Finalni susret izmedju Marina Cilica i Tommya Haasa.Na fotografiji: Milan Bandic i Marin Cilic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Zagrebački ATP turnir doživjet će u sljedećih sedam dana svoje jubilarno, deseto izdanje, ali hoće li biti i 11., ostaje prilično neizvjesno pitanje.

Poznato je kako je Indoors ove godine ostao bez financijske potpore Grada Zagreba, koji je skresao budžet za velike sportske priredbe u 2015. godini, ali pri tome ipak nije sve tretirao ravnopravno.

- Zna se da je proračun sa 15 smanjen na 8 milijuna kuna za četiri velika sportska događaja u Zagrebu, ali trebalo se možda smanjivati za sve proporcionalno - reći će direktor Indoorsa Branimir Horvat.

- Ne kažem da Snježnu kraljicu, Hanžek i maraton ne treba podržavati, dapače to su također značajne priredbe, ali u jednakom tretmanu kao oni morao je biti i Indoors.

Indoors koji bez gradske pomoći neće moći preživjeti.

- Gotovo nemoguće. Još uvijek Grad može pomoći, dapače i dalje se nadam da ovo nije njihova konačna odluka. Pogotovo što su nas o svemu obavijestili početkom prosinca, kada je organizacija turnira odmakla već jako daleko. Našli smo se u jako neugodnoj situaciji jer smo morali ići dalje s turnirom jer su sankcije za tako kasno otkazivanje još veće, još skuplje. Srećom, uspjeli smo dogovoriti neke nove partnere, INA-u, HEP, a od Grada smo dobili samo montažne tribine, mogućnost parkinga i džambo plakate. Smatram da to nije u redu, da nismo zaslužili takav tretman. S Indoorsom Grad nije na trošku jer s nama dobiva svjetsku promociju, slika s Indoorsa ide na pet kontinenata u 150 zemalja svijeta preko 25 TV postaja i stoga je dimenzija ovog turnira nedvojbeno velika - podvukao je Horvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:13