OSVOJIO OPTIMA OPEN

Ivanišević: Igrao sam tako loše da sam trebao razbiti sve rekete

 www.virginmedia.com

Hrvatski 38-godišnji umirovljeni tenisač Goran Ivanišević trijumfirao je u nedjelju u belgijskom Knokke-Heistu na veteranskom turniru po imenu Optima Open.

Na turniru je Ivanišević u skupinama pobijedio Nizozemca Richarda Krajiceka, a potom i Francuza Guyja Forgeta, da bi u finalu savladao Australca Pata Casha 3-6, 6-3, 10-4.

Iako je popularni “zec” imao set zaostatka , kao i 1-3 i 15-40 u drugom setu, uspio se vratiti. Razbio je reket i posudio Cashovu maramu oko glave, te na kraju došao do trijumfa kojim se na ljestvici veterana ATP Champions Toura približio vodećem Thomasu Enqvistu na samo 120 bodova zaostatka.

- Igrao sam tako loše u prvom setu da sam trebao razbiti sve svoje rekete – komentirao je Ivanišević, koji je jednom za aktivne igračke karijere upravo to i učinio. Bilo je to u Brightonu 2000. godine, te je na kraju morao predati meč zbog nedostatka opreme.

- Dosad sam se uzorno ponašao, ovo je prvi reket koji sam slomio otkad sam počeo igrati na ATP Champions Touru. Bio sam tako uzrujan da nisam pogoditi servis u polje. Čim sam stavio Cashov povez za glavu, počeo sam igrati zaista dobro. Zaista je upalilo. Mislim da će mi morati dati više takvih poveza – dodao je bivši vimbldonski pobjednik (iz 2001.) i potom komentirao činjenicu da se posve približio Enqvistu.

- Bilo bi zaista lijepo završiti sezonu na broju 1. Uspjelo mi je to u jednom prije dvije godine, onda je Thomas prošle godine bio prvi, pa je sada ponovo red na meni na budem na vrhu. Iako, bit će teško, to je sigurno. Važno je da pobijedim sve svoje mečeve do kraja sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:09