PRAVA SURADNJA

Ivanišević potvrdio ostanak uz Čilića

Zagreb, 020110.Dvorana Martinovka, tenis. Goran Ivanisevic trenira Marina Cilica.Na slici: Goran Ivanisevic, Marin Cilic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Umirovljeni hrvatski teniski as Goran Ivanišević pobijedio Michaela Changa prvog dana (u utorak) turnira teniskih veterana u Zürichu 6-4, 7-6(3).

Potom je popularni “Zec” najavio i produljenje suradnje s trenutno najboljim hrvatskim tenisačem Marinom Čilićem , koja je započela na PBZ Zagreb Indoorsu koji je Međugorac potom i osvojio.

Podsjećamo, Čilićev trener i dalje je Bob Brett, ali će Ivanišević svojim savjetima i iskustvom Marinu pomagati na sljedeća dva turnira u Miamiju i Madridu kada Australac neće biti u mogućnosti biti prisutan.

- Trebalo bi biti zabavno. Bob je i dalje njegov trener, ali u Miamiju i Madridu ja ću ga mijenjati dok ga nema. Bit ću Marinu nešto poput mentora – rekao je Ivanišević za internet-stranicu ATP Champion Toura.

Ivanišević kaže da su mu tjedni treninga sa Čilićem pomogli i kod njegovih udaraca, pa je tako protiv Changa u nekoliko navrata podsjetio zašto je tijekom karijere nosio epitet “kralja aseva”. Jednom je prilikom Changu opalio početni udarac brzinom i do 218 km/h.

- Trenirao sam s Marinom nekoliko tjedana u veljači i osjećam se jako dobro pripremljen za ovaj turnir. Treninzi s Marinom su mi zaista pomogli. Nadam se da je brzinomjer ovdje ispravan jer je 218km/h zaista dobra brzina. Nadam se da ću moći opaliti i brže ovog tjedna, definitivno ću pokušati. Ovaj turnir zaista je dobar i uživat ću igrajući ovdje.

BNP Paribas Zürich Open igra se od 9. do 13. ožujka, a Ivanišević će sljedeći meč igrati već danas (srijeda) protiv Sergija Bruguere. U četvrtak će igrati protiv Jevgenija Kafeljnikova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:29