KVALIFIKACIJE AO-a

Karanušić pao za 37 minuta, Lisjak prošla dalje

Porec, 200909.Davis cup, polufinale izmedju reprezentacija Hrvatske i Ceske igra se od 18. do 20. 09.2009. u poreckoj dvorani Zatika. Mec izmedju Roka Karanusica i Jana Hajeka. Na slici je Roko Karanusic.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

Hrvatski tenisač Roko Karanušić neće zaigrati na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu koji će se od 18. do 31. siječnja održati na terenima Melbourne Parka. Hrvatska tenisačica Ivana Lisjak, 214. u poretku najboljih na svijetu, s uspjehom je odradila prvo kvalifikacijsko kolo.

Bolji od 188. tenisača ATP liste i sudionika drugoga kola glavnog dijela ždrijeba prošlosezonskog izdanja turnira bio je Nijemac Simon Stadler nakon ekspresnih i super-uvjerljivih 6-2, 6-0 u meču koji je trajao svega 37 minuta.

Stadler je iskoristio svih pet lopti za oduzimanje suparnikova servisa, dok je Karanušić bio neuspješan u svom jedinom pokušaju breaka u prvome setu. U drugom je ostao bez svake prilike i kroz petnaest minuta, a toliko je bilo Nijemcu potrebno za 6-0, osvojio je tek šest poena.

Stadler, 220. tenisač svijeta, ovim je uspjehom poveo protiv Karanušića 2-0 u međusobnim mečevima. Prvu je pobjedu slavio, podsjetimo, prije četiri godine u Monsu (6-2, 6-1).

U kvalifikacijama Australian Opena Hrvatska ima još dva predstavnika, Antonija Veića i Ivana Dodiga.

Na početku kvalifikacija za glavni dio turnira Australian Opena Ivana Lisjak se ogledala protiv Ruskinje Jelene Čalove, 152. tenisačice WTA poretka i nakon meča dugog sat i 55 minuta upisala pobjedu 6-4, 2-6, 6-4.

Obje su tenisačice iskoristile sedam break lopti na servis suparnice, s time da je Lisjak za to imala četrnaest prilika, a njena suparnica pet više.

Važnije, Ruskinja je dvije od svojih iskoristila u drugome setu, a u ostala dva seta break više radila je hrvatska igračica kojoj predstoji ogled protiv treće nositeljice kvalifikacija i 108. tenisačice svijeta, Amerikanke Shenay Perry.

Australian Open, kvalifikacije, 2. kolo:

Stadler - Karanušić 6-2, 6-0

Australian Open, tenisačice, 1. kolo kvalifikacija:

Lisjak - Čalova 6-4, 2-6, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 03:45