TEA ODUŠEVILA ŠPANJOLCE

Kći pokojnog Dubravka Pavličića igrat će za Španjolsku, zna li HTS da ona igra tenis?

 sportclubalicante.es

Kada je prerana smrt Dubravka Pavličića, nogometaša iz generacije “vatrenih”, u travnju 2012. rastužila hrvatsku sportsku javnost, iza bivšeg igrača Dinama, Rijeke, Herculesa, Salamance i Racing Ferrola, poniklog u redovima velikogoričkog Radnika, ostalo je troje djece. Jabuka nije pala daleko od stabla. Stariji sin Tin (15) kadetski je reprezentativac Hrvatske, u nogometu je i njegov šest godina mlađi brat Luka, a 11-godišnja sestra Tea uhvatila se reketa.

Da ima državljanstvo, danas bi Tea Pavličić bila najbolja igračica Španjolske do 12 godina. Ovako osvaja najjače turnire, što u državi poput Španjolske ima težinu čak i u mlađim kategorijama, i čeka državljanstvo.

- Da, vjerojatno ćemo uzeti španjolsko državljanstvo jer će nam onda biti lakše organizirati treninge, dobiti neke sponzore i posložiti uvjete za Tein teniski razvoj. Obje bismo htjele da ona igra za Hrvatsku, ali izgleda da to neće biti moguće - objašnjava majka Višnja i dodaje: - Iz Hrvatskog teniskog saveza nikad nam se nitko nije javio. Zapravo, nisam ni sigurna znaju li da Tea igra tenis.

Za razliku od nogometne dijaspore, iz koje su u hrvatsku reprezentaciju tijekom godina dolazili veliki igrači, teniski skauting ne radi baš najbolje. Ako i znaju za Teu Pavličić, pitanje je što bi joj u HTS-u uopće mogli ponuditi kada i talenti koji im rastu u krilu ponekad u Savezu nemaju majku, nego maćehu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:58