SENZACIJA U AUCKLANDU

Konjuh: Sjajan meč, još ne vjerujem da sam pobijedila...

 Ronald Gorsic / CROPIX

Ana Konjuh veličanstveno je započela svoju karijeru na WTA Touru. U Aucklandu je u debitantskom nastupu u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira u 1. kolu pobijedila 1. nositeljicu i 14. tenisačicu svijeta , Talijanku Robertu Vinci 3-6, 6-4, 6-2…

U petak je Ana Konjuh, juniorska osvajačica Australian Opena i US Opena prošle sezone, proslavila svoj 16. rođendan. Četiri dana kasnije zaokružila je izvrsnu 2013. godinu najvećom pobjedom dosadašnje karijere.

- Sjajno, još uvijek ne mogu vjerovati! Bio je to odličan meč i veliko iskustvo za mene. Samoj sebi sam govorila tijekom meča kako ne smijem uopće razmišljati o pobjedi, već samo da svaki poen moram igrati kao da mi je zadnji. I uspjela sam – sretno je komentirala Konjuh.

- Uistinu sam sretna što uopće imam priliku biti na ovom turniru i nastupati protiv odličnih igračica. Već sam se javila mami, bila je luda od sreće – dodala je Dubrovkinja.

U 2. kolu će Ana Konjuh igrati protiv Amerikanke Lauren Davis, 70. igračice svijeta, koja je na staru svladala Novozelanđanku Marinu Erakovic 6-1, 6-4.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:35