PODRŠKA

KREIRANJE NUŽNOG PAKETA MJERA Hrvatski teniski savez sudjeluje u pronalasku rješenja za dobrobit hrvatskog amaterskog sporta

 Darko Gorenak

Hrvatski teniski savez, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport, Hrvatskim olimpijskim odborom te drugim savezima, sudjeluje u stvaranju paketa mjera za one najpotrebitije amaterske klubove i sportske djelatnike koji za izvore financiranja imaju isključivo prihode od članarina.

U vrijeme epidemije Covid-19 ovi klubovi ostali su bez prihoda te su mjere nužne kako bi amaterski sport u Hrvatskoj imao budućnost. Na vrijeme su to prepoznali u Vladi RH te Središnjem državnom uredu za šport, a Hrvatski tenski savez dao je punu potporu u kreiranju mjera nužnih za hrvatski amaterski tenis ali i sve druge sportove.

"Zahvaljujem se ovim putem Središnjem državnom uredu za šport, Vladi RH te svima drugima koji sudjeluju u izradi ovog paketa mjera koji imaju za cilj pomoći amaterskom sportu u Hrvatskoj u ovoj teškoj situaciji.

Žalosti me što su pojedini mediji potpuno pogrešno prenijeli vijest u kontekstu hrvatskih profesionalnih tenisača te time doveli do nepotrebnih podjela u vrijeme kada nam je svima potrebno zajedništvo.

Još jednom ističem da ovaj paket mjera ne obuhvaća hrvatske profesionalne tenisače već isključivo sportske djelatnike, u prvom redu trenere i struku, koji su iznenadno i neočekivano ostali bez egzistencijalnih prihoda.

Ovi klubovi, udruge i sportski djelatnici temelj su budućih sportskih uspjeha naše zemlje te ih treba na pravi način podržati u vrijeme epidemije. Pozdravljamo brzu reakciju Vlade RH te sve napore u donošenju paketa mjera i nadamo se da će iste pomoći amaterskom tenisu!" – izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2023 03:18