ATP/WTA MIAMI

LOŠ DAN NA FLORIDI Roger-Vasselin iskoristio loš dan Marina Čilića, Kvitova prejaka za Donnu Vekić

 AFP

Sve što biste željeli znati o ovom meču dva su komentara Marina Čilića. Jedan iz prvog, drugi iz drugog seta.

- Što to radiš?

Bilo je to u petom gemu prvog kad je naš najbolji tenisač drugi put izgubio servis.

- Kako se to krećeš?

I to je bila najveća istina. U tenisu ako samo malo usporiš, u velikim si problemima i upravo to se dogodilo Čiliću u dvoboju sa 30-godišnjim Francuzom Edouardom Roger-Vasselinom, kojeg je u jedinom prethodnom međusobnom meču dobio u 1. kolu Wimbledona 2008, glatko u tri seta.

I upravo u toj vidljivoj usporenosti vjerojatno leži razlog možda i najtežeg poraza sezone. Ništa protiv Francuza, igrao je odlično, ali Francuz je pozabijao toliko toga kao da je Top 10. A nije. Pozabijao je jer je imao vremena, jer su Marinove lopte često bile previše kratke i zapravo, osim u rijetkim trenucima, nimalo zahtjevne.

Sve je počelo lošom realizacijom drugog servisa. U prvom setu tek pet od 18. U drugom setu su se stvari popravile jer je Marin bolje servirao. U jednom je trenutku osvojio 17 od 17 poena nakon prvog servisa, ali je zato na Francuzov servis, vjerovali ili ne, osvojio samo jedan poen. Do tie-breaka.

A tamo je poveo 2:0 i napokon dobio poen na servis Francuza. No, bila je to, na žalost, duda varalica jer je vrlo brzo upao u rupu, Francuz je imao 6:3 i dva servisa. No, Čilić je spasio prvu i drugu meč-loptu, zapravo, Roger Vasselin je na prvu načinio duplu.

No, treću više nije, forhend našeg tenisača okončao je lošu epizodu Marina Čilića na turniru na kojem je lani bio četvrtfinalist. Ima, na žalost, i takvih dana.

I dok se Stanislas Wawrinka pojavio na "dogovorenom" sudaru s Marinom, istina, trebalo mu je malo više vremena jer je izgubio set od Španjolca Daniela Gimena Travera, Marin, na žalost, nije došao. Izgubio se negdje po putu. Sumnjam da će Wawrinka protestirati...

MUŠKI, 2. KOLO: Roger Vasselin - Čilić (25) 6:2, 7:6 (5), Wawrinka (3) - Gimeno Traver 6:0, 3:6, 6:3.

Vekić izgubila od Kvitove

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u dvoboju 3. kola WTA turnira u Miamiju od osme nositeljice Čehinje Petre Kvitove s 3-6, 4-6.

Kvitova, osma igračica svijeta, bila je prejaka za 17-godišnju Osječanku, koja je ipak pružila dostojan otpor i dobila sedam gemova. Vekić je u Miamiju svladala Japanku Date-Krumm i Ruskinju Kuznjecovu, te će na novoj WTA ljestvici biti oko 80. pozicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:46