ALARMANTNO STANJE

Marin Čilić je jedini zdrav 50 dana uoči Srbije

Ozljede Karlovića i Ančića aktualizirat će pitanje povratka Ljubičića u reprezentaciju, no i njegovom je tijelu nužno potreban odmor i doziranje nastupa
Varazdin, 060310.Susret 1. kola Svjetske skupine Davis cupa izmedju Hrvatske i Ekvadora igra se u Varazdinu. Drugog dana igraju parovi. Za Hrvatsku igraju Marin Cilic i Ivo Karlovic, a za Ekvador braca Lapentti.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Marin Čilić je u ponedjeljak pričao o povijesnom Davis Cup dvoboju sa Srbijom. Najavljivao je sjajnu atmosferu u Splitu, ali o izgledima nije želio previše. Kao da je naslutio da će samo dan kasnije iz Pariza stići loše vijesti.

Upitan i Wimbledon?

Ivo Karlović otkazao je nastup na Roland Garrosu zbog konstantnih problema s petom desne noge. Mario Ančić morao je zbog bolova u leđima odustati od nastupa na ATP turniru u Nici, a pod velikim je upitnikom nastup na Roland Garrosu. Liječnici kažu da ozljeda takve prirode zahtijeva mirovanje, a Ančić će konačnu odluku o nastupu u Parizu donijeti nakon pregleda, koji je imao zakazan za utorak u Zagrebu.

Ukoliko odustane od Roland Garrosa, u Ančićevom slučaju povratak na teren može se očekivati s početkom travnatog dijela sezone u Queen’s Clubu. U Karlovićevom slučaju sve prognoze prilično su nezahvalne.

Jedna od opcija predloženih Karloviću je operativni zahvat, ali Ivo pod svaku cijenu želi izbjeći odlazak “pod nož”. Propuštanje nastupa na Roland Garrosu bio je jedini logičan potez, koji Karloviću ostavlja dva tjedna više za provođenje intenzivnih terapija. Unatoč svemu što će poduzeti, nitko sa sigurnošću ne može tvrditi da će Karlović u Wimbledonu braniti prošlogodišnji četvrtfinale, niti da će biti sposoban zaigrati protiv Srbije u Splitu.

Alarmantne su to vijesti i za izbornika Gorana Prpića, samo 50 dana uoči velikog Davis Cup obračuna u Spaladium Areni. Od udarne trojice reprezentativaca samo je Marin Čilić zdrav.

- Situacija je prilično ozbiljna. Ne znam što bih još mogao o tome reći. Vidjet ćemo što nam donose sljedeći dani. Bilo bi zaista tužno da takav meč izgubimo samo zato što nismo mogli zaigrati u najjačem sastavu - komentirao je Prpić koji će se u subotu zaputiti prema Parizu.

Potreban mu je odmor

Pratit će nastupe naših tenisača i razgovarati sa svima. Trenutačno stanje s Karlovićem i Ančićem aktualizirat će pitanje povratka Ivana Ljubičića u reprezentaciju, od koje se nikada službeno nije oprostio te ostavio otvorena vrata izjavom “da bi se vratio kad dvojica od trojice ne bi mogli igrati”, misleći na tercet Čilić - Ančić - Karlović. Kad bi se o tome danas odlučivalo, Čilić bi bio jedini sposoban za nastup.

Opet, i Ljubičićevo tijelo sve češće otkazuje poslušnost gospodaru i šalje poruke koje Ivan nije spreman zanemariti. I njegovom je tijelu nužno potreban odmor, dodatno vrijeme za oporavak i doziranje nastupa. Sve ono što bi izgubio eventualnim nastupom u Davis Cupu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:29