ODUŠEVLJAVA I DALJE

Marin Čilić obranio naslov PBZ Indoorsa!

Bio je ovo prvi međusobni ogled Čilića i Berrera u karijeri
Zagreb, 070210.U Domu sportova se od 01.02.-07.02. odrzava teniski turnir PBZ Zagreb Indoors.Finale turnira izmedju Marina Cilica(CRO) (na slici) i Michaela Berrera (GER).Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX

ZAGREB - Nije bilo onako lako kako su mnogi očekivali, ali Marin Čilić dobio je “rat za Zagreb”. Posljednja bitka, kako i priliči finalu, bila je najteža, a velike zasluge za to idu na adresu 29-godišnjeg Nijemca Michaela Berrera. Ne samo što je odbio položiti oružje pred autoritetom 10. igrača svijeta, već je odigrao odličan meč i postao prvi tenisač u posljednje dvije godine koji je otkinuo set Čiliću u Domu sportova (6-4, 6-7, 6-3). Za nešto više je trebao Marinovu pomoć, koju u ključnim trenucima nije imao.

Maestralan treći set

Sve bi vjerojatno završilo brže i lakše da je Čilić slomio Berrera u prvom gemu, ali je Nijemac spasio četiri break-lopte i osvojio prvi gem nakon devet minuta te najavio veliku borbu. Podijelili su prva dva seta, Marin je uzeo prvi, Berrer drugi, a onda je stigao set odluke.

U njemu je Čilić pokazao snagu uma. Zaboravio je što se događalo do tada i odigrao maestralno. Break za 3-1 i spašenih 15-40 kad je servirao za pobjedu. Meč je završio 13. asom.

- Marin je nevjerojatan igrač, pravi šampion što se vidjelo u posljednja četiri poena. Osim toga, odličan je i izvan terena - rekao je poraženi finalist.

Tri puta u nizu

Marin je, s potpunim pravom, uzvratio komplimentima.

- I meni je ovo bilo sjajno iskustvo. Michael, nadam se da ćeš ovako nastaviti igrati i dalje.

Zastao je, pa nastavio:

- A što se tiče mene... Kad sam došao nisam očekivao ovoliko ljudi od prvog dana. Bio je veliki gušt igrati. Uvijek je čast igrati kod kuće. Želio sam pomoći turniru da izdrži s našim igračima u finalu.

Posebna zahvala otišla je Goranu Ivaniševiću .

- Bio nam je ovo prvi zajednički tjedan. Puno sam naučio i uživao sam u svakom trenutku.

I krenuo Goranovim stopama koji je triput zaredom osvajao Croatian Indoors. Marinu je ovo drugi domaći naslov i 15. pobjeda u 2010., za najbolji start (15-1) jednog Hrvata u sezonu.

ATP Zagreb, finale:



Čilić (1) – Berrer 6-4, 6-7(5), 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:44