WTA BRISBANE

Mirjana Lučić-Baroni do drugog kola za 70 minuta

 Getty

Hrvatska tenisačica 32-godišnja Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Brisbaneu nakon što je u ponedjeljak pobijedila deset godina mlađu Amerikanku Christinu Mchale sa uvjerljivih 6-3, 6-0 za samo sat i 10 minuta igre.

Lučić je lako dolazila do "break" prilika i pet puta je oduzimala servis protivnici, a impresivna je bila u realizaciji prvog servisa, osvojivši 21 od mogućih 25 poena. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj, a Mchale vodi sa 3-2.

U sljedećem kolu Mirjana Lučić-Baroni igrat će protiv sedme nositeljice Španjolke Carle Suarez Navarro, inače 17. igračice na svijetu. Dosad su igrale samo jednom, 2013. u Wimbledonu, i tada je slavila španjolska tenisačica.

Mirjana Lučić-Baroni je prije tri pol mjeseca osvojila WTA turnir u Quebecu i time je postala rekorderka kada je u pitanju razmak između dva osvojena turnira. Bio joj je to treći turnirski naslov u karijeri, ali prvi nakon čak 16 godina i četiri mjeseca, i njezina drugog trijumfa u Bolu na Braču. Dotad je rekorderka bila Japanka Kimiko Date-Krumm koja je između naslova imala stanku od 13 godina.

Osim Mirjane Lučić-Baroni, dan ranije plasman u drugo kolo WTA turnira u Brisbaneu izborila je Ajla Tomljanović, koja je pobijedila šestu nositeljicu Srpkinju Jelenu Janković sa 7-6 (6), 6-0. Tomljanović će u drugom kolu igrati protiv Ukrajinke Jeline Svitoline, 28. tenisačice svijeta. Bit će to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvome, 2013. u Indian Wellsu, slavila je Svitolina.

Čehinja Karolina Pliškova iznenadila je bivšu najbolju tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Victoriju Azarenku sa 4-6, 7-6(7), 6-4 u 1. kolu WTA turnira u Brisbaneu, spasivši pritom dvije meč-lopte u drugom setu.

Iako je 22-godišnja češka tenisačica Karolina Pliškova trenutno 23. na WTA listi, a Bjeloruskinja Victoria Azarenka na 42. mjestu, pobjeda Čehinje u 1. kolu WTA turnira u Brisbaneu najveće je iznenađenje prvog kola. Azarenka je dvaput bila samo jedan poen udaljena od plasmana u drugo kolo turnira na kojem je prošle godine bila finalistica, a 2009. pobjednica. No, nekadašnja prva tenisačica svijeta propustila je dvije meč-lopte u drugom setu i na kraju završila nastup u Brisbaneu već u 1. kolu.

Za razliku od nje najbolje rangirana hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni bila je vrlo uvjerljiva protiv Amerikanke Christine McHale i s lakih 6-3, 6-0 probila se do 2. kola, gdje ju čeka 17. tenisačica svijeta, Španjolka Carla Suarez Navarro. Dosad su igrale samo jednom, 2013. u Wimbledonu, i tada je slavila španjolska tenisačica.

WTA Brisbane - 1. kolo:

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) - Christina Mchale (SAD) 6-3, 6-0

Karolina Pliškova (Češ) - Victoria Azarenka (Bje) 4-6, 7-6(7), 6-4

Madison Brengle (SAD) - Lesia Curenko (Ukr) 7-6(6), 6-3

Angelique Kerber (Njem/3) - Caroline Garcia (Fra) 6-4, 6-3

Ala Kudrjavceva (Rus) - Bethanie Mattek-Sands (SAD) 6-4, 6-2

Jaroslava Švedova (Kaz) - Sabine Lisicki (Njem) 0-6, 7-5, 6-4

Darija Gavrilova (Rus) - Alison Riske (SAD) 7-5, 6-3

Jarmila Gajdošova (Aus) - Zhang Shuai (Kina) 6-4, 6-1

Madison Keys (SAD) - Dominika Cibulkova (Slk/4) 7-5, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:04