ITF ALBUQUERQUE

Mirjana Lučič plasirala se u finale turnira gdje ju čeka Lee Waters

 AFP

Naša tenisačica Mirjana Lučić izborila je plasman u finale ITF turnira u američkom Albuquerqueu, koji se igra na tvrdoj podlozi (nagradni fond je 75.000 dolara).

Lučić je na ovome turniru postavljena za treću nositeljicu, a u polufinalu je pobijedila prvu, Amerikanku Varvaru Lepchenko 1-6, 7-5, 6-1. Bio je to njihov treći susret i druga pobjeda Mirjane Lučić, koja trenutno drži 115. mjesto na WTA ljestvici, dok je Lepchenko 103. tenisačica svijeta.

Na putu do polufinala Lučić nije izgubila niti jedan set, a u 2. kolu izbacila je sunarodnjakinju Jelenu Pandžić. No, dvoboj protiv Lepchenko započela je bivša Makaranka loše, te je prvi set izgubila uz samo jedan osvojeni gem. Lepchenko je imala set i 5-4, kada je Lučić započela svoj niz od sedam uzastopnih gemova...

U finalu će Lučić igrati protiv još jedne američke tenisačice, Lindsay Lee-Waters, koja je sa 6-0, 6-3 svladala petu nositeljicu, Gruzijku Anu Tatišvili.

Lee-Waters je 33-godišnjakinja, starija je pet godina od Mirjane Lučić, a trenutno je na 229. mjestu WTA ljestvice. Lučić i Lee-Waters odigrale su dosad dva meča, omjer je 1-1...

ITF Albuquerque, polufinale:

Lučić (3) – Lepchenko (1) 1-6, 7-5, 6-1

Lee-Waters – Tatišvili (5) 6-0, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:10