ROLAND GARROS

NADAL BEZ MILOSTI Rafu naljutio gubitak prvog seta, Murray izbacio Monfilsa i rastužio tribine

Nadal je svladao Davida Ferrera sa 4-6, 6-4, 6-0, 6-1 u susretu koji je bio repriza prošlogodišnjeg finala, dok je Murray nadigrao Monfilsa sa 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0
 afp

Španjolac Rafael Nadal i Britanac Andy Murray plasirali su se u polufinale drugog teniskog "grand slam" turnira sezone, Roland Garrosa. Osmerostruki pobjednik Roland Garrosa i branitelj naslova Nadal u četvrtfinalu je svladao sunarodnjaka Davida Ferrera sa 4-6, 6-4, 6-0, 6-1 u susretu koji je bio "repriza" prošlogodišnjeg finala, dok je Murray nadigrao Francuza Gaela Monfilsa sa 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0.

David Ferrer je odigrao savršeni prvi set protiv Nadala, ali izgubio je servis odmah na početku drugog i tu se sve preokrenulo. Istina, Rafa se pošteno namučio da izjednači rezultat, ali kada je to izvukao, voda je krenula na njegov mlin. Rafa je počeo pogađati iz svih pozicija i zorno je pokazao svima zašto je u Roland Garrosu izgubio samo jedan meč u cijeloj karijeri (Soderling). S druge strane, Ferrer je na imao nekarakteristično puno neprisiljenih pogrešaka, njih čak 50 te je izgubio svoj početni udarac devet puta. Do kraja meča uzeo je samo jedan gem, i to na Nadalov servis.

Sjajan tenis se igrao i u drugom meču u kojem Gael Monfils očito nije izdržao pritisak domaće publike i javnosti. Istina, uspio se vratiti nakon 0-2 u setovima, ali nakon gubitka maratonskog prvog gema petog seta Francuz se - raspao. Zanimljivo, Škot je na početku petog tražio da se meč prekine zbog mraka, ali sudac je na kraju donio, kako je na kraju ispalo, fantastičnu odluku za njega - meč se nastavlja. I Monfils se nešto bunio zbog istog razloga, ali s jednom bitnom razlikom. Prigovarao je kod rezultata 0-5 u petom setu. Malo prekasno...

Nadal i Murray igrat će međusobno u polufinalu u petak, dok drugi polufinalni par čine Srbin Novak Đoković i Latvijac Ernests Gulbis.

ČETVRTFINALE:

Rafael Nadal (Špa/1) - David Ferrer (Špa/5) 4-6, 6-4, 6-0, 6-1

Andy Murray (VB/7) - Gael Monfils (Fra/23) 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:53