ŽDRIJEB WIMBLEDONA

NADAL PROTIV FEDERERA VEĆ U ČETVRTFINALU? Čilić na Baghdatisa, Dodig protiv Kohlschreibera

Donna Vekić ide na Cetkovsku, Petra Martić igrat će protiv Gruzijke Tatiašvili, Mirjana Lučić-Baroni protiv Arvidsson, a Ajla Tomljanović protiv Bojane Jovanovski

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić će u prvom kolu grand slam turniru u Wimbledonu igrati protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, a Ivan Dodig protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera, dok najbolju hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić u prvom kolu čeka Čehinja Petra Cetkovska.

Čilić, koji je deseti nositelj na Wimbledonzu, do sada je protiv Baghdatisa, 40. na ATP ljestvici, igrao četiri puta i tri je puta slavio. Dodig je s Kohlschreiberom 16. nositeljem i 18. tenisačem svijeta, igrao četiri puta, a slavio je samo jednom.

Najbolji svjetski tenisač Srbin Novak Đoković igrat će u prvom kolu protiv Nijemca Floriana Mayera, 33. na ATP ljestvici, Andy Murray će prolaz u drugo kolo tražiti također protiv Nijemca Benjamina Beckera, 95. tenisača svijeta, dok će Švicarac Roger Federer igrati protiv Rumunja Victora Hanescua, 47. na ATP ljestvici.

Zanimljivo, Federer i Nadal su istom dijelu ždrijeba, tako da bi njihov međusobni dvoboj mogli gledati već u četvrtfinalu. Pobjednik ovog dvoboja mogao bi u polufinalu na Murraya, što će reći da Novak Đoković ima poprilično otvoren ždrijeb do finala.

Kod tenisačica Donna Vekić igra u prvom kolu protiv Čehinje Petre Cetkovske, 171. na WTA ljestvici, s kojom do sada nije imala priliku ukrstiti rekete. Mirjanu Lučić Baroni u prvom kolu čeka Šveđanka Sofia Arvidsson, 77. na ATP ljestvici, i to će biti njihov drugi susret, a u prvom je bila bolja švedska tenisačica.

Petra Martić će u prvom kolu igrati protiv Gruzijke Anne Tatašvili, 79. tenisačice svijeta, koja ju je u njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom ogledu pobijedila. Ajla Tomljanović, koja je svoj prvi nastup u glavnom turniru nekog Grand slama izborila kroz kvalifikacije, u prvom kolu će igrati protiv Srpkinje Bojane Jovanovski, 40. na WTA ljestvici, i to će biti njihov prvi međusobni ogled.

Prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams igra u prvom kolu protiv Luksemburžanke Mandy Minelle, 92. na WTA ljestvici, Bjeloruskinja Victoria Azarenka protiv 107. tenisačice svijeta Portugalke Marie Joao Koehler, a Marija Šarapova protiv Francuskinje Kristine Mladenović, 39. na WTA ljestvici.

Turnir počinje u ponedjeljak 24. lipnja.

Wimbledon, 1. kolo:

tenisači

Čilić (10) - Marcos Baghdatis

Dodig - Kohlschreiber (16)

tenisačice

Martić - Tatiašvili

Vekić - Četkovska

Lučić-Baroni - Arvidsson

Tomljanović - Jovanovski

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:19