ŽDRIJEB SE NAŠALIO

Nitko ne priča o Federeru, Nadalu i Đokoviću, zvijezde su - Isner i Mahut!

Ja sam otišao na teren kada su njih dvojica već bili usred petog seta. Odigrao sam meč u četiri seta, a njih dvojica su još uvijek 'prašili' - priča Roger Federer
 AFP

Umjesto o Rogeru Federeru, Rafaelu Nadalu ili Novaku Đokoviću, u predvečerje najstarijeg i najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira Wimbledona se najviše priča o Johnu Isneru i Nicolasu Mahutu, koji su se lani upisali u povijest Wimbledona…

Ples kuglica na ždrijebu glavnog turnira u petak najzaslužniji je za to, jer je spojio američkog i francuskog tenisača još jednom u 1. kolu. Na istom turniru, u istoj fazi natjecanja, Isner i Mahut su svoj dvoboj na terenu broj 18, koji je trebao biti samo ''jedan od mnogih običnih mečeva'', pretvorili praktički u spektakl godine, jer se o njihovom maratonu koji se protegnuo u tri dana, a završio je nakon 11 sati i 5 minuta igre pobjedom Isnera 70-68 u petom setu, pričalo još jako, jako dugo.

Njih dvojicu je taj meč jako zbližio, te su postali odlični prijatelji. Čak su imali zakazan i zajednički trening u subotu, koji su otkazali nakon što su saznali kako se ždrijeb našalio s njima.

A što kažu ostali? Roger Federer ima riječ.

- Prvo sam pomislio, zar je to istina, stvarno ih je ždrijeb opet spojio? Zeznuto je to, jer mnogi sada očekuju da njih dvojica ponove nešto slično od lani, a to je u principu nemoguće. Ali, dobra je to vijest za tenis. Lani je to bila jedna velika priča. Mahut sada ima priliku za iskupljenje. Nema dvojbe da će mnogi igrači pozorno pratiti njihov novi meč - započeo je Švicarac, šesterostruki pobjednik u All England Clubu, te se prisjetio kako je to iz njegove perspektive izgledalo lani.

- Ja sam otišao na teren kada su njih dvojica već bili usred petog seta. Odigrao sam težak meč u četiri seta, vratio se u svlačionicu, a njih dvojica su još uvijek ''prašili''! Prvih pet sati njihovog meča nikoga nije osobito zanimalo. Sljedećih pet sati su već kreirali vijest i prikovali sve, pa tako i mene, uz televizor. Bilo je to nešto vrlo posebno i nevjerojatno. Svi smo to znali. Sjajno da je tako nešto uopće moguće u tenisu - priča Federer.

Novak Đoković je dodao:

- Svi pričaju samo o njihovom ponovnom susretu. Doista je nevjerojatno da ih je ždrijeb ponovno spojio. Ukoliko ću imati priliku, definitivno ću pogledati njihov meč. Teško je očekivati da će opet otići tako daleko, ali, nikad se ne zna - veli Đoković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:11