TEŠKA POBJEDA

Petra Martić preko Rezai do 3. kola Miamija

KEY BISCAYNE, FL - MARCH 23: Petra Martic of Croatia returns a ball hit by Julie Coin of France during day one of the Sony Ericsson Open during day one of the Sony Ericsson Open at Crandon Park Tennis Center on March 23, 2010 in Key Biscayne, Florida. Al Bello/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić izborila je plasman u 3. kolo jakog WTA turnira u Miamiju pobjedom nad favoriziranom Francuskinjom Aravane Rezai sa 7-5, 5-7, 6-4.

U meču koji je trajao čak dva sata i 34 minute Martić je iskazala više mirnoće i koncentracije u presudnim trenucima meča, te je na kraju slavila pobjedu nad trenutno 21. tenisačicom WTA ljestvice i 18. nositeljicom turnira.

U prvom su setu obje tenisačice do rezultata 5-5 gubile svoj početni udarac po jednom, da bi onda Martić napravila break u 11. igri za vodstvo 6-5 i potom zadržavši svoj servis došla do prednosti.

U drugom je setu Martić izgubila servis u 12. igri, te automatski izgubila i set, da bi potom u odlučujući treći set startala sjajno. Tako je 19-godišnja Hrvatica povela protiv četiri godine starije Francuskinje s 3-0 oduzevši pritom svojoj protivnici dva servisa.

Uspjela je Rezai potom vratiti jedan break i smanjiti na 3-2, ali do kraja seta Martić nije popuštala i došla je do vrijedne pobjede u prvom međusobnom meču.

Ukupno je u meču Martić realizirala pet od osam break prilika, dok je njena protivnica iskoristila tek 4 od čak 16 break šansi.

Protivnica hrvatskoj predstavnici u 3. kolu bit će Belgijanka Yanina Wickmayer, 12. nositeljica turnira i 14. tenisačica svijeta, koja je sa 6-1, 6-3 u 2. kolu savladala Britanku Elenu Baltachu.

Wickmayer i Martić dosad su jednom odmjerili snage, u veljači ove godine u Parizu, a tada je hrvatska tenisačica bila uspješnija 6-4, 3-6, 7-5.

WTA Miami, 2. kolo:

Wickmayer (12) - Baltacha 6-1, 6-3

Martić - Rezai (18) 7-5, 5-7, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 19:59