WTA PEKING

Serena Williams predala, Marija Šarapova u polufinalu

Ozljeda lijevog koljena prisilila je najbolju tenisačicu svijeta, Amerikanku Serenu Williams, na povlačenje sa WTA turnira u Pekingu, nekoliko sati prije nego što je trebala zaigrati u četvrtfinalu protiv Australke Samanthe Stosur.

Braniteljica naslova u Pekingu priznala je da su njezini problemi počeli već u meču protiv Čehinje Šafarove koju je uspjela pobijediti u tri seta.

"Bolove sam počela osjećati već i prije. Nisam se dobro osjećala ni u četvrtak navečer. Malo je nedostajalo da ni tada ne izađem na teren. Vjerojatno sam u tom meču još malo pogoršala ozljedu", rekla je 33-godišnja Serena Williams u petak te dodala:

"Najviše me muči kod servisa, jer doskačem na lijevu nogu. S kretanjem nisam imala problema."

Williams će u Pekingu obaviti dodatne pretrage kako bi liječnici otkrili uzrok boli i ustanovili hoće li Serena biti spremna braniti naslov na završnom WTA turniru osam najboljih tenisačica svijeta, koji se održava krajem listopada u Singapuru.

Ruska tenisačica Marija Šarapova svladala je sa 6-0, 6-4 sunarodnjakinju Svjetlanu Kuznjecovu i pridružila se Australki Samanthi Stosur, Čehinji Petri Kvitovoj i Srpkinji Ani Ivanović u polufinalu WTA turnira u Pekingu.

Stosur i Ivanović su zahvaljujući predajama, zbog ozljeda Serene Williams (koljeno) i Simone Halep (kuk), bez borbe izborile mjesto u polufinalu, dok je wimbledonska pobjednica Petra Kvitova trebala 95 minuta za pobjedu nad Talijankom Robertom Vinci.

U svom 11. izdanju milijunski turnir u Pekingu će dobiti novu pobjednicu, s obzirom na to da nijedna od četiri polufinalistice nikada nije trijumfirala na China Openu.

WTA Peking, četvrtfinale:

Samantha Stosur (Aus) - Serena Williams (SAD/1) predaja

Petra Kvitova (Češ/3) - Roberta Vinci (Ita) 7-6 (2), 6-4

Marija Šarapova (Rus/4) - Svjetlana Kuznjecova (Rus) 6-0, 6-4

Ana Ivanović (Srb/9) - Simona Halep (Rum/2) predaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:14