ČETVRTFINALE TAŠKENTA

Sjajna najava za Davis Cup: Borna Ćorić pobijedio Lajovića!

 AFP

Borna Ćorić se ne zaustavlja. Osma uzastopna pobjeda na Challengerima novi je veliki korak prema velikom cilju koji se dugo činio nedostižnim, završetku sezone među 100 najboljih igrača svijeta.

Borna je na bogatom (125.000 dolara) Challengeru u Taškentu u četvrtfinalu svladao prvog nositelja, Srbina Dušana Lajovića. Bilo je 7-6(5), 7-5 za uskoro punoljetnog Zagrepčanina koji je prije dva tjedna u Izmiru došao do prvog naslova na ATP Challengerima u karijeri.

Do novog je polufinala, u kojem ga čeka Lukaš Lacko, stigao u izjednačenom meču sa samo jednim breakom. U prvom setu Ćorić suparniku nije ponudio niti jednu break-loptu, ali je propustio tri set-lopte kod 6-5. Tie-break su obilježile nevjerojatne pogreške linijskih sudaca koji su tri puta dosudili da su Ćorićeve lopte aut, a glavni ih je sudac tri puta ispravio. Lajović se, s obzirom da su pogreške bile tako očite, niti jednom nije bunio. Dapače, Borna je nakon treće pogreške “poludio”, ali nije izgubio ritam. Sjajnom bekhend paralelom priveo je prvi set kraju.

U drugom je Lajović bio opasniji, imao je sedam šansi za break, od čega tri kod Ćorićeva servisa za meč, ali Borna je ostao čvrst. S novih 45 bodova Ćorić će skočiti sa 139. na otprilike 120. mjesto. Ipak, na ovako jakom Challengeru pravi se bodovi osvajaju u završnim mečevima, a naslov ih donosi čak 125. U tom bi si slučaju Ćorić sasvim otvorio put da na preostala četiri turnira (ATP Stockholm ili Beč i Basel te Challengeri u Ženevi i Yokohami) ozbiljno napadne Top 100. Uz sve to, ova je pobjeda i dobra najava Davis Cup meča. Hrvati se ne bi bunili da i u ožujku odlučuju Ćorić i Lajović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:45