NAKON PRVOG NASLOVA

Škugor: Pustimo renking, zdravlje je jedino bitno

U finalu je Škugor, postavljen za 5. nositelja na turniru, pobijedio trećeg nositelja, Francuza Laurenta Recouderca, 3-6, 6-4, 6-3.
Umag, 280710.ATP Studena Croatia Open Umag, Stella Maris. Teniski turnir koji traje od 26. srpnja do 1. kolovoza ponovo je okupio najvece zvijezde domaceg i svjetskog tenisa. Mec izmedju Alexandr Dolgopolov (UKR) - Franco Skugor(CRO). Na slici: Franco Skugor.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

ZAGREB - Franko Škugor na Dalekom je istoku stigao je do najvećeg uspjeha karijere. Izlet u Peking Šibenčanin je začinio na najbolji mogući način - prvim naslovom na Challengerima! Nakon tri Kineza i jednog Tajvanca, finalni protivnik bio je nešto renomiraniji. Francuz Laurent Recouderc (ATP 218.) imao je set i 3-1 u drugom, ali nije izdržao. Franko je bio bolji sa 3-6, 6-4, 6-3.

- Finale je bio težak jer smo obojica bili jako umorni i nismo igrali pretjerano kvalitetan tenis. Ja sam uspio malo dulje držati koncentraciju i na kraju sam bolje servirao od njega - referirao je Škugor iz Kine.

Ždrijeb je izgledao odlično, protivnici su bili dosta lošije plasirani, ali Franko upozorava da brojke ne nude pravu istinu.

- Ova dva protivnika, iz četvrtfinala i polufinala (Kinezi Wu i Gong, op. a.), su igrali stvarno dobar tenis. U četvrtfinalu sam odigrao najbolji meč na turniru, ali sa cijelom sam pekinškom pričom jako zadovoljan.

Okružje u kojem je odigran turnir posebno ga je oduševilo.

- Sve je savršeno organizirano, a posebno me inspirirao centar. Naime, igralo se u kompleksu u kojem su održana teniska natjecanja na Olimpijskim igrama 2008.

Poboljšanje renkinga karijere iz tjedna u tjedan za Škugora više nije novost. Ipak, od ponedjeljka će prvi puta probiti granicu najboljih 200 tenisača svijeta.

- Sada ću biti negdje oko 175. igrača svijeta. To mi ne mijenja mnogo na ciljevima jer je jedina ideja odigrati uoči sezone bila sačuvati se ozljeda. To je i dalje cilj, zdravlje mi je mnogo bitnije od renkinga. Kada završi posljednji turnir sezone, podvući ćemo crtu i napraviti plan za iduću sezonu.

Prije nekoliko mjeseci ovakav je rasplet događaja mogao samo sanjati. Još sredinom travnja bio je izvan kruga 500 najboljih tenisača svijeta i nadao se da će mu fortuna barem pružiti priliku. Ozljede su se kroz godine kada je trebao napredovati vezale jedna na drugu, ali bio je strpljiv. Nagrada je stigla u Bastadu, četvrtfinalom iz kvalifikacija skrenuo je pažnju na sebe. Pozivnica u Umagu bila je logičan slijed, a demoliranje Volandrija pravo predstavljanje široj domaćoj publici. Naslov na Challengeru u Pekingu šlag je na tortu odlične serije.

- Odlučio sam otkazati nastup na Challengeru u New Yorku sljedećeg tjedna, ipak sam preumoran. Vraćam se u Zagreb, deset dana ću napraviti pripreme i onda 20. kolovoza putujem u New York na kvalifikacije US Opena - zaključio je Škugor kojem će nastup u Velikoj jabuci biti prvi na najcjenjenijim turnirima. Nastavi li ovim tempom, mnorat će se naviknuti na takvo okružje.

ATP Challenger Peking, finale:

Škugor (5) – Recouderc 3-6, 6-4, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 06:21