NIJE MOGLO BOLJE

Šprem zaustavljena u prvom kolu Roland Garrosa

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem nije uspjela preskočiti prvu prepreku Roland Garrosa,u 1. ju je kolu porazila Ruskinja Marija Kirilenko sa 7-6(5), 6-4
 Vedran Đulić / Cropix

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem nije uspjela preskočiti prvu prepreku Roland Garrosa,u 1. ju je kolu porazila Ruskinja Marija Kirilenko sa 7-6(5), 6-4.

Prvi je set Varaždinka (103. na WTA ljestvici) izgubila u tie-breaku sa 7-5 iako je imala prednost 5-3, a u drugom se setu uspjela vratiti nakon breaka zaostatka, ali ne i potom ponovo obraniti svoj servis.

Naime, imala je Kirilenko (30. igračica svijeta) vodstvo 4-2 uz break viška, da bi se Šprem vratila i izjednačila rezultat, ali potom u devetom gemu izgubila svoj servis. U sljedećem gemu Kirilenko je uspjela osvojiti svoj servis bez većih problema i na kraju doći do druge pobjede nad hrvatskom tenisačicom u isto toliko međusobnih mečeva.

Ukupno je meč trajao jedan sat i 56 minuta, a Šprem je svoj servis gubila četiri puta. Interesantno, Šprem je imala više break-lopti, njih sedam i tri je iskoristila, dok je Kirilenko iskoristila sve svoje četiri break-prilike.

Od ostalih mečeva spomenimo glatku pobjedu braniteljice naslova, Ruskinje Svetlane Kuznjecove nad Rumunjkom Soranom Cirsteom i poraz desete nositeljice Bjeloruskinje Victorije Azarenke.

Kuznjecova je izgubila prvih šest poena i prva tri gema u meču protiv Cirstee, ali je potom nanizala devet uzastopnih gemova za uvjerljivu pobjedu 6-3, 6-1. Azarenka, prošlogodišnja četvrtfinalistica French Opena, zaustavljena je od nepostavljene Argentinke Gisele Dulko sa 6-1, 6-2 u meču u kojem je gubila svoj servis pet puta.

Za Dulko (45. tenisačicu svijeta) je pobjeda nad Azarenkom bila prva nakon što je na posljednja četiri turnira završavala svoje nastupe u prvim kolima.

Roland Garros, tenisačice, 1. kolo, (važniji rezultati):

Kuznjecova (6) – Cirstea 6-3, 6-1

Rezai (15) – El Tabakh 6-1, 6-1

Dulko – Azarenka (10) 6-1, 6-2

Amanmuradova – Martinez Sanchez 6-2, 6-4

Petkovic – Vesnina 4-6, 6-1, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 06:03