MEČ VISOKOG RIZIKA

Tisuću srpskih navijača stiže u Split na meč Davis Cupa!

 AP

SPLIT - Splićane očekuje pravi teniski spektakl u Spaladium Areni od 9. do 11. srpnja kada se igra meč četvrtfinala Davis Cupa između Hrvatske i Srbije, a Srbi najavljuju dolazak najmanje tisuću svojih navijača.

No, zbog te činjenice organizatori ne tretiraju ovaj meč kao događaj visokog rizika.

- Nisu to nogometni ili košarkaški navijači da bismo s njima mogli očekivati bilo kakve probleme. Naši navijači su ljubitelji tenisa, obitelji koje će doći nekoliko dana na Jadran na odmor, a usput će uživati u tenisu. Otkad smo se plasirali u četvrtfinale, dobili smo brojne upite za ulaznice, a nećemo imati nikakvih problema oko prodaje ovih tisuću komada koliko nam pripada - rekao je u Splitu generalni direktor Teniskog saveza Srbije, Dušan Orlandić.

On se ne brine za sigurnost srpskih navijača i kaže da se u Hrvatskoj osjeća dobrodošao, bilo da je ovdje radi tenisa ili ljetovanja.

Nikola Pilić najavio je da neće doći u Split, a Orlandić je ponovio da je ta odluka samo na njemu.

- Ako Pilić dođe u Split, doći će kao gledatelj - istaknuo je Orlandić.

Najvažniji zadatak organizatora, HTS-a i Spaladium Arene, jest promocija samog meča koji će se igrati u dvorani koja može primiti 10.000 gledatelja. Ulaznice su već u prodaji, komplet za tri dana stoji 300 kuna, a prvoga dana prodano je 800 komada. Prodana su VIP mjesta, a velik je dio otišao sponzorima. Od 22. svibnja ulaznice će se prodavati putem interneta, Dekoda i ulaznice.hr.

- Iz Splita smo krenuli na put do osvajanja Davis Cupa 2005. godine, a vjerujem da ćemo imati pravu atmosferu protiv jakog protivnika kao što je Srbija. Uvažavajući našeg suparnika, rekla bih da su šanse podjednake, a zbog splitske publike stavila bih 51-49 u našu korist - rekla je izvršna direktorica HTS-a, Marina Mihelić.

Orlandić je ponovio da nikad nije postojao strah od gostovanja u Splitu koji pamti iz nekih prošlih vremena kao grad nogometa, košarke i tenisa.

- Iako će biti vatreno, vjerujem u našu ekipu, u Novaka i Zimonjića, da s njima možemo u polufinale - nada se Orlandić.

Ovaj meč bit će pod posebnom lupom ITTF-a.

- Znamo za rivalstvo dviju država i sve odnose, ali vjerujemo da će se u ovoj prekrasnoj dvorani održati pravi teniski spektakl - rekla je optimistična direktorica Justin Albert.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:21