PROJEKT TENIS U ŠKOLAMA

UPOZNAVANJE S LJEPOTAMA KRALJEVSKOG SPORTA Mladi Osječani imaju priliku uz stručno vodstvo naučiti osnove tenisa

 
 / HTS/Mario ĆUŽIĆ

Prvi koraci važni su u svakom sportu, a posebno u tenisu. Projekt Tenis u školama Hrvatskog teniskog saveza omogućuje mladim Osječanima da se uz stručno trenersko vodstvo besplatno upoznaju s osnovama bijelog sporta i možda na taj način započnu uspješnu tenisku karijeru. Posjetili smo trening u OŠ Višnjevac gdje 20-ak mališana trenira s trenerima TK Osijek.

Osijek, 14.02. 2020. - Tenis u školama.
Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ
HTS/Mario ĆUŽIĆ

„Projekt Tenis u školama započeo je Tenis klub Osijek - nositelj kvalitete samog sporta u gradu Osijeku. Osnovna škola Višnjevac izašla nam je u susret i omogućila da uđemo u njihov prostor i da na području Višnjevca provodimo program u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom. Program je namijenjen djeci do 10 godina, od prvog do četvrtog razreda.

Kroz sport i program provođenja sport se nastoji približiti djeci i upoznati djecu s osnovama te na taj način povećati broj djece koja će kasnije ostati u sportu. U programu u OŠ Višnjevac uključeno je više od 250 djece. Program se provodi na satovima tjelesne kulture. Velika je kooperativnost osoblja i za sada program napreduje vrlo uspješno!“ – izjavio je trener Denis Gušlo.

Osijek, 14.02. 2020. - Tenis u školama.
Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ
HTS/Mario ĆUŽIĆ

Program projekta obuhvaća 30 sati treninga u kojima učenici savladavaju osnovne teniske udarce i kretanje. Treninzi se održavaju jedanput tjedno u sklopu nastave, a traju jedan školski sat. Mali Osječani trenutno su na pola planiranog programa ali već vladaju forhendom i bekhendom te s dječjim veseljem prebacuju lopticu preko mreže.

„U školi tenisa jako mi je zanimljivo i uvijek se dobro zabavimo. Naučili smo zaista dobro igrati tenis i sviđa mi se ideja. Za sada mi ide solidno i vjerujem da ću s vremenom i čestim treninzima biti još bolja. Sviđa mi se rekreativan način rada i pristup. Trenerica je jako pristupačna, a najviše nam se sviđa vježba s lopticama koja nas uvijek razgiba.“ – zaključila je učenica trećeg razreda Ana Lučenčić.

Osijek, 14.02. 2020. - Tenis u školama.
Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ
HTS/Mario ĆUŽIĆ

Projekt Tenis u školama pokrenuo je Hrvatski teniski savez s ciljem popularizacije tenisa kod najmlađih. Program obuhvaća djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a održava se u 24 škole u gradovima diljem Hrvatske. Uz osnove tenisa, polaznici se kroz 30 sati programa upoznaju i s brojnim prednostima koje ovaj sport ima na tjelesni, motorički i psihološki razvoj djeteta. Sudeći po treningu u Osijeku projekt će svakako formirati male tenisače, a možda je baš među njima i buduća zvijezda hrvatskog tenisa.

Osijek, 14.02. 2020. - Tenis u školama.
Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ
HTS/Mario ĆUŽIĆ

Svi mali Osječani koji sudjeluju u projektu Tenis u školama dobili su i karte za Davis Cup susret Hrvatske i Indije koji se 6. i 7. ožujka igra u zagrebačkom Domu sportova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:31