DOBAR START SEZONE

VIDEO: ČILIĆEV PREPOROD: 'Ivanišević mi je strašno puno pomogao oko servisa i voleja'

Volej je bio udarac gdje sam imao najviše prostora za napredak. Koristio sam ga malo zadnjih godina i općenito ga igrao vrlo loše - priznao je hrvatski tenisač
 AFP

Hrvatski tenisač Marin Čilić u novu je tenisku godinu ugazio s dvije pobjede na ATP turniru u Brisbaneu. Slavio je Čilić u mečevima protiv Denisa Istomina i Grigora Dimitrova, te ga u četvrtfinalu čeka okršaj s najboljim japanskim tenisačem, Keijom Nishikorijem.

Novinarima je Čilić trenutačno zanimljiv iz nekoliko razloga. Kao tenisač koji je prošle godine odradio suspenziju, te kao tenisač kojeg odnedavno trenira nekadašnja svjetska teniska zvijezda Goran Ivanišević.

- Već je sada vidljivo koliko mi je puno pomogao Ivanišević. Naravno, tada prvenstveno mislim na servis i volej, ta dva udarca smo i najviše radili zadnjih tjedana - rekao je Čilić, te dodao:

- Volej je bio udarac gdje sam imao najviše prostora za napredak. Koristio sam ga malo zadnjih godina i općenito ga igrao vrlo loše. Inače, kao viši igrač moram koristiti volej kako bih skraćivao poene. Servis? Pokušavam biti opušteniji pri izvođenju servisa, Goran mi je dosta govorio o tome i mislim da sam sve bolji na početnom udarcu - završio je Čilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 10:20