OMILJENA MUŠTERIJA

VIDEO: ROGER FEDERER KRALJ CINCINNATIJA Roger dobio Ferrera 16. put zaredom i stigao do 80. titule

 AFP

Roger Federer ukrasio je svoj životopis novom titulom. Švicarski teniski čarobnjak pobjedom nad Davidom Ferrerom u Cincinnatiju osvojio je svoj ukupno 80. ATP naslov i 22. turnir iz kategorije Masters 1000.

Osim što je to bila i 16. pobjeda Federera nad Španjolcem u 16 međusobnih utakmica, finale će se pamtiti po raritetnoj statističkoj činjenici. Naime, ovo je bilo najstarije finale na turnirima iz Masters 1000 serije ili njihovih ekvivalenata (Super 9...) budući da je prvi puta od 1990. godine u finalu bio dvojac sa 30 ili više godina. Federer je prije deset dana napunio 33 godine, Ferrer je osam mjeseci mlađi...

U tom dvoboju 'staraca' Federer je nakon 102 minute stigao do ukupno šestog naslova u Cincinnatiju. Svaki puta kada je na tom turnu igrao najmanje polufinale otišao je kao konačni pobjednik. Kao što je pobjednik u svakom meču protiv Ferrera.

Nesretni Španjolac uspio je u nedjelju uzeti set, dapače umalo ga je osvojio sa 6:0 (imao je dvije lopte za to), ali slaba mu je to utjeha nakon 16. poraza od Federera.

- Možda kada odemo u mirovinu pa ga na veteranskom Touru uspijem pobijediti - s kiselim je smješkom rekao Ferrer.

Nakon što je večer ranije razoružao Milosa Raonica - ponajboljem ili najboljem serveru današnjice servis je oduzimao tri puta, a pri tome u prvom setu nije izgubio niti jedan poen na vlastitom servis - Ferrer mu je pružio veći otpor, ali nedovoljno da bi zaustavio Švicarca.

Federeru je jedna break-lopta bila dovoljna za osvajanje prvog seta, a mogao je odmah na startu drugog slomiti Ferrera. Imao je naime četiri break-lopte, ali sve ih je Španjolac spasio i poslije toga proigrao. Osvojio je pet gemova za redom, u jednom trenutku bio u seriji 16-2 s poenima, a Federer je izgledao kao da je otišao na pauzu. No, kad se s nje vratio u trećem je setu ponovo bio izrazito nadmoćan i relativno lako posao priveo kraju.

Federeru je to treći naslov ove godine, uz Halle i Dubai, iz osmog finala. Posljednji Masters 1000 turnir osvojio je upravo u Cincinnatiju prije dvije godine, s time da je samo ove sezone igrao tri finala iz te kategorije (Indian Wells, Monte Carlo, Toronto).

ATP CINCINNATI: Federer - Ferrer 6-3, 1-6, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:14