LIJEPO, ALI...

Ako naručite taksi, stižu saonice sa sobovima... Riječ je o privremenoj ponudi, na sreću!

Ljudima se ovo može činiti zgodnom idejom, ali velike životinje sigurno nisu oduševljene poslom kojeg obavljaju

Ilustracija

 Roman Babakin/Alamy/Alamy/Profimedia

Da vam je netko rekao kako ćete u 21. stoljeću preko Uber aplikacije moći naručiti vožnju saonicama sa sobovima, vjerojatno biste mislili da se šali. No, od ovog prosinca to je moguće u Laponiji. Sve funkcionira kao naručivanje klasične vožnje preko aplikacije, samo što saonice voze dvaput dnevno u ograničeno vrijeme i sve je potpuno besplatno. Na kraju vožnje dobijete i tradicionalni sok od bobičastog voća, piše Green.

Uber Sleigh ime je opcije koju je prije nekoliko dana uvela ta kompanija, a njome zainteresirani mogu rezervirati vožnju saonicama sa sobovima i to potpuno besplatno. Ne, sobovima se nećete provozati centrom nekog našeg grada, već tu sreću imaju stanovnici i turisti u Laponiji gdje su sobovi praktički domaća životinja.

Mogućnost rezervacije ove zimske i danas pomalo već zaboravljene vožnje na saonicama u Finskoj je ograničeno, a kako se sobovi ne bi umorili, vožnju je moguće rezervirati dvaput dnevno između 12. i 18. prosinca.

Vožnja je moguća u Rovaniemiju, glavnom gradu finske pokrajine Laponija, a procedura je vrlo jednostavna. Naručite saonice baš kao što se naručuje svaka vožnja i bit ćete odvedeni na dvosatno slikovito putovanje kroz spektakularno zimske krajolike laponskog sela. Nakon vožnje kroz snijegom prekrivene šume i pored golemih zaleđenih jezera, saonice će biti parkirane za užinu tradicionalnog vrućeg soka od bobičastog voća i slatke poslastice oko vatre. Vožnja sa sobovima može se rezervirati putem aplikacije sat vremena prije polaska.

Na sobovsku sreću, radi se o privremenoj ponudi, jer je sasvim jasno da njima nije zabavno vući saonice s ljudima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 09:09