PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Aktivisti nude niz ideja kako poboljšati rad skloništa za apuštene životinje u Dumovcu

 Goran Mehkek/Cropix

Udruga Prijatelji životinja u utorak je izvijestila da je na sastanku kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića predstavila svoje prijedloge što veće transparentnosti rada Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Prijatelji životinja su, među ostalim, predložili reviziju procedure zapošljavanja s uvrštenjem provjere načina odnosa prema psima u skloništu te jasnu i javnosti dostupnu proceduru zapošljavanja novih osoba.

Predložili su i da se na internetskoj stranici Dumovca napravi primjerice rubrika "Naš tim" i tu stave imena, fotografije i opis dužnosti svih zaposlenih te da se omoguće dodatne ovlasti za vodstvo skloništa prema zaposlenicima u pogledu mogućnosti izdavanja opomena pa i opomena pred otkaz, za slučajeve neprimjerenog odnosa prema životinjama.

Također, traže da se uvede kratak tečaj za sve djelatnike i da potpišu deklaraciju o primjerenom ophođenju prema psima. Predlažu i obnovu procedure javljanja osoblja na telefon s većim naglaskom na objašnjavanje situacija i na ljubaznost u komunikaciji te uvođenje videonadzora skrbi o psima s mogućnošću snimanja.

Udruga predlaže i donošenje dokumenta o neusmrćivanju životinja u skloništu osim u zaista iznimnim situacijama te obnavljanje procedure provjere uvjeta udomljavanja s "neodgodivim reagiranjem na dojave o lošim uvjetima kod udomitelja".

Traže i osnivanje neovisne komisije koja bi na mjesečnoj ili polugodišnjoj ocjenjivala odnos svakog zaposlenika prema životinjama te redovitu kontrolu, odnosno obnovu procjene, kao i vođenje evidencije pritužbi na rad svakog zaposlenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:11