ČUDESNO STVORENJE

Akvarij Pula bogatiji za još jednog nevjerojatnog stvora: Pacifičku morsku koprivu

Obitava u sjeveroistočnom Tihom oceanu, od Aljaškog zaljeva do Baja Kalifornije
 Akvarij Pula

Iz pulskog akvarija objavili su kako svi posjetitelji mogu vidjeti njihova novog stanara - riječ je o meduzi imena Pacifička morska kopriva (Chrysaora fuscescens). Dobili su je, kažu, kao donaciju iz Jellyfish farme. Već na prvi pogled jasno je kako je riječ o zaista fascinantnom stvorenju.

Klobuk joj je zlatno-smeđe boje, dostiže veličinu klobuka do 30 centimetar, a krakovi mogu dostići duljinu do 4.5 metra. Hrani se zooplanktonom i drugim vrstama meduza, a prirodni su plijen morskim kornjačama, velikom bucnju (Mola mola) te morskoj ptici burnjaku (Fulmarus glacialis).

Obitava u sjeveroistočnom Tihom oceanu, od Aljaškog zaljeva do Baja Kalifornije. Tijekom jeseni i zime žive u plitkim lukama i zaljevima, dok u proljeće i ljeto migriraju u dublje oceanske vode.

- Zanimljivo je da je ubod ove vrste sličan intenzitetu uboda pčele. - poručili su iz akvarija i na društvenim mrežama podijelili fotografije svojeg neobičnog novog stanara, koji će sigurno izmamiti mnoge zadivljene uzdahe posjetitelja.

image
Akvarij Pula
image
Akvarij Pula
image
Akvarij Pula
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 00:44