LIJEP PRIZOR

Američki novinar: ‘Vidio sam Ukrajince kako bježe s ljubimcima, ali ovo još ne...‘

Djevojčica s njegove fotografije u ruci drži staklenku koju je otvorila toliko da životinja unutra može disati

cute degu pet in open cage closeup,Image: 199442517, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Oleg Kozlov/Alamy/Alamy/Profimedia

 Oleg Kozlov/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi vlasnici pasa i mačaka su, bježeći iz Ukrajine, sa sobom poveli i kućne ljubimce. To su, koliko smo do sada mogli vidjeti na desecima fotografija koji su obišli cijeli svijet, bili psi i mačke. No, nisu to jedini ljubimci koji se spašavaju - novinar NBC-a Richard Engel objavio je fotografiju djevojčice koja je sa sobom povela malo drugačijeg ljubimca.

- Vidio sam mnoge Ukrajince koji su bježali sa psima i mačkama. Ovo je prvi put da vidim nekog s vjevericom - napisao na Twitteru, gdje je objavio snimku.

Vjeverica je u staklenci bez rupa za zrak, ali je djevojčica drži odškrinutom kako bi mogla disati. Sasvim je jasno da njena obitelj u bijegu nije mogla ponijeti cijeli kavez, pa su je stavili u posudu koju su mogli nositi. Nije najsretnije rješenje, ali je privremeno i omogućava da životinja pobjegne s njima.

Riječ je o deguu, čileanskoj vjeverici koja je prilično popularan kućni ljubimac. Razloga tome je nekoliko: veseli su, jako pametni, ne zahtijevaju pretjeranu brigu i uz to su preslatki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:08