NIJE GUBIO VRIJEME

Ari iz Dubrovnika obavio je sve preglede u Zagrebu. Evo što su veterinari utvrdili

Puna dva dana Matija je sa svojim ljubimcem odlazio na Veterinarski fakultet, gdje je i postavljena dijagnoza
Ari nakon pregleda
 Privatni album

Pas Ari iz Dubrovnika, za kojeg su čitatelji Jutarnjeg prikupili više od deset tisuća kuna kako bi mogao otići u Zagreb na liječenje, obavio je sve preglede na Veterinarskom fakultetu. Vijesti su odlične: ne treba operacija! Propisan je lijek Milteforan, kojeg treba naručiti iz inozemstva, a za mjesec dana se treba opet vratiti u Zagreb na pregled.

Arijev vlasnik Matija, koji danas sa svojim ljubimcem putuje nazad, kaže kako je beskrajno sretan zbog nalaza. U samo dva dana su na fakultetu obavili sve pretrage, a odmah kaže kako su ga doktorica Subašić i doktor Pirkić oduševili. Naravno, najviše oduševljenja izazvali su rezultati: pluća i bubrezi su u redu. No, krvna slika i urin pokazuju utjecaj lišmanioze na organizam. Matija mu je odmah kupio posebnu hranu, koja je preporučena.

Odmah nam je pokazao sve račune i nabrojao svaku potrošenu kunu. Ukupno je skupljeno nešto više od 13 tisuća kuna, od čega najprije mora platiti proviziju platformi preko koje je dio sredstava prikupljen.

- Od toga je tisuću kuna potrošeno gorivo od Dubrovnika do Zagreba i nazad, nešto manje od 500 je cestarina, kapi koje sam kupio odmah u Zagrebu bile su 106 kuna. Ukupan iznos pregleda na faksu je 1550 kuna. Trenutno je ostalo 9344 kune, od toga sad trebam kupiti lijek, koji se naručuje iz inozemstva. 60 mililitara košta 148 eura, a moram naručiti dvomjesečnu zalihu. Kad to kupim, treba i dalje paziti na hranu koja se daje uz lijek, to su mi sve objasnili na pregledu. Ostaje 6344 kune, mi za 45 dana se moramo vratiti za Zagreb, pa ćemo opet trošiti za prijevoz, cestarinu, pregled... - nabraja Matija.

Nakon tog pregleda će ostati gotovo četiri tisuće kuna. One zasad ostaju u Arijevoj kasici. Matija se nada da ih neće morati potrošiti na daljnje lijekove, nego da će se Arijeve oči oporaviti. Ako se to dogodi, tada će novac donirati Društvu za zaštitu životinja iz Dubrovnika, iz kojeg je Ari došao u njegov dom i srce. No, ako bude trebalo nastaviti s terapijom, tada će novac ići na to. Matija, a i svi mi, nadamo se da će Arija kapi izliječiti i da njegovom skrbniku taj novac neće biti potreban.

- Još jednom želim se od srca zahvaliti svima što ste nam omogućili da brzo djelujemo, obavimo sve potrebne pretrage i što možemo nabaviti Ariju prijeko potreban lijek i renal hranu koja će podupirati Arijeve bubrege dok se i dalje bori sa lišmaniozom - poručuje Matija, koji se na pomoći zahvaljuje i voditeljicama Društva za pomoć životinjama, sestrama Sambrailo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:23