KRENULO JE

Ari upravo putuje za Zagreb. "U petak smo na Veterinarskom fakultetu, zahvaljujući vama"

Skupljeno je nešto više od 1400 eura, što će biti dovoljno za preglede i operaciju, ako ona bude potrebna
Pas Ari na putu za Zagreb
 Privatni Album

Bolesni pas Ari iz Dubrovnika, kojem smo prije nekoliko dana skupljali pomoć, danas je krenuo prema Zagrebu. Njegov vlasnik Matija Kompres pun je nade nakon što su mu se javili mnogi koji su imali savjete što i kako s ljubimcem, a usrećila ga je i činjenica da je skupljeno nešto više od 1400 eura, čime će moći platiti liječenje koje bude potrebno.

- Hvala svima od srca na donacijama, porukama podrške te informacijama i osobnim iskustvima s vašim ljubimcima. Ari i ja smo krenuli za Zagreb i u petak smo na Veterinarskom fakultetu, zahvaljujući vama. Čujemo se uskoro s novim informacijama kada ih budemo imali i znali što i kako dalje - poručio je Matija.

image
Pas Ari na putu za Zagreb
Privatni Album

Podsjetimo, priču o Ariju smo objavili u utorak. Tada smo pisali o psu udomljenom sa Žarkovice, koji nema ni tri godine. Zadnja dva mjeseca je bolestan i svakog mu je dana sve gore. Kad je imao samo četiri mjeseca, Ariju je dijagnosticirana lišmanioza. No, vlasnik je s odgovarajućom terapijom to držao pod kontrolom.

- Zadnja dva mjeseca Ari teško diše, kiše, mjehurići izlaze iz njegova nosa, svaki dan povraća barem jednom i jedva da nešto jede. Posjetili smo sva tri veterinara u Dubrovniku, bili smo kod njih 14 puta u zadnje vrijeme, ali nema poboljšanja. Njegove oči su postale zamućene i bojim se da, ako uskoro ne otkrijemo što mu je i ne liječimo ga, da će oslijepiti - napisao je Matija, koji je pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava za svog Arija.

Procijenio je tada da će mu trebati 600 eura, no kasnije su mu drugi rekli da će to zacijelo biti više, pa mu je drago da je skupljeno dovoljno sredstava. U Zagrebu psa očekuje pregled, a možda i operacija očiju. Kako Matija zbog pandemije ne radi, ne može si priuštiti da svom voljenom psu pomogne. Od potrebnog iznosa prije naše objave bilo je skupljeno svega 39 eura, no naši su čitatelji u manje od 24 sata skupili 1400 eura, tako da Matija ne mora misliti na novac, već se može koncentrirati na to da se Ariju pomogne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:42