UZNEMIRUJUĆE SLIKE

Bijesna vidra napala ženu dok je na madracu plutala rijekom, ozljede su jezive: ‘Mislila sam da ću umrijeti!‘

Napad je trajao punih pet minuta, a žene su se na kraju dokopale obale i pobjegle na suho

Napadnuta žena

 Facebook/

Iako su vidre poznate kao zaigrane i prijateljski nastrojene prema ljudima, nešto je gadno moralo poći po zlu u američkoj Montani. Tri žele su plutale rijekom na madracima na napuhavanje kad je na njih nasrnula ljutita vidra i nanijela im ozbiljne ozljede po licu i tijelu.

Jen Royce je uživala u opuštanju s prijateljicama na rijeci Jefferson. Bilo je to nedugo nakon 20 sati, 2. kolovoza. Odjednom se iza jedne od njih pojavila vidra koja ih je napala, piše News Sky.

- Nisam imala vremena ni povikati i upozoriti prijateljice prije nego što je napala - kaže Jen.

Svoju dramu ispričala je i na Facebooku, gdje je objavila uznemirujuće fotografije ozljeda koje je zadobila.

image

Ozljede koje je zadobila žena

Facebook/screenshot/

Njeno lice, ruke, uši, dlanovi, noge i zglobovi su izgriženi. Napad je trajao punih pet minuta, a žene su se na kraju dokopale obale i pobjegle na suho. Vidra je nestala u vodi.

- Ne pretjerujem kad kažem da sam u jednom trenutku pomislila da ću na toj rijeci umrijeti. Nisam znala ni kako su mi prijateljice. Bila sam prekrivena krvlju koja je tekla iz mojeg nosa, s lica. Bilo je hladno i mračno - rekla je Jen.

No, tu nije bio kraj njenim mukama. Kola hitne pomoći nisu stigla jer dispečeri nisu znali gdje su točno žene pa je poslan helikopter. Jen je završila u bolnici, dok su njene prijateljice imale samo površinske rane i nisu hospitalizirane.

Jen je ostala u bolnici tjedan dana nakon napada, a stanovništvo je upozoreno na to što se dogodilo na rijeci.

- Napadi vidri su zaista rijetki. No, one znaju biti zaštitnički nastrojene kada brinu o mladima, posebno ako netko dođe preblizu. Mlade na svijet donose u travnju i tijekom ljeta ih se može vidjeti u vodama, kako plivaju zajedno. No, znaju napasti i ako njih netko ugrozi, ali i ako se drugi približe njihovim izvorima hrane. Oni su vrlo oskudni, pa ih životinje zato brane - kažu iz vladine organizacije Fish, Wildlife and Park.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:33