NESLAGANJE

Bik koji odmara na psećoj plaži otvorio raspravu: Treba li ta životinja uopće biti tamo?

Situacija se dogodila na jednom našem otoku i, navodno, nije prvi put da se ovakav prizor može vidjeti

Ilustracija

 Mariona Otero/Alamy/Profimedia/Mariona Otero/Alamy/Profimedia

U jednoj grupi na Facebooku razvila se zanimljiva rasprava o tome je li biku, odnosno kravi, mjesto na plaži za pse ili ne. Sve je počelo objavom jedne žene, koja je napisala kako već drugi put u samo četiri dana na psećoj plaži Rudine na Krku slobodno i bez nadzora šeće jedan - bik.

- Zvali smo oba puta komunalnog redara. Prvi put je rekao da će "pokrenuti uklanjanje", drugi put je rekao kako bi "trebalo poslikati markicu na njemu" i "da li je prvi put maknut?". Pitala sam jer misli da bi to mi trebali napraviti jer nitko od nadležnih nije spreman, voljan, sposoban riješiti nešto što je zakonom regulirano pa je odgovorio da će sad oni krenuti u postupak.

Do sad su "interesantne" bile obitelji sa SOP-ovima, luftićima, šatorima i bez pasa koji si zauzimali pola pseće plaže. Ovo je sad nova razina neočekivanog - napisala je.

Dio komentatora podržao je njeno mišljenje, posebno kad je napisala kako životinja ne razumije koncept osobnih stvari: dok se kreće naokolo, ne primjećuje tuđe ručnike, šešire, mobitele... Osim toga, nije sigurna ni je li prijateljski nastrojen prema djeci, a muči je i činjenica da iza životinje ostaje prilična količina izmeta koju nitko ne uklanja.

S njom se slaže par ljudi čiji se psi boje općenito drugih životinja, pa smatraju kako ovako veliko biće općenito ne bi trebalo biti bez nadzora na mjestu na kojem ima puno ljudi.

No, bilo je i onih koji su smatrali da bi životinju jednostavno trebala pustiti na miru. Misle da u tom slučaju ne bi trebalo biti baš nikakvih problema.

- Mi smo se u petak u Rudinama “družili” sa svima. Godinama se tu kupam, nažalost trenutno bez psa jer je preminuo, ali kravice i kompanija uvijek gledaju svoja posla i ne miješaju se s kupačima, djecom ni psima. Nikad nismo imali problema, to je naviknuto krdo na kupače, ne brinite se - napisala je jedna žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:44