VARAŽDIN

Bizarna krađa šokirala vlasnicu ranča. "Ne mogu vjerovati da su nam to ukrali"

 Ilustracija, Jeff Mcintosh/Zuma Press/Profimedia

Kad je Tea Dušak, vlasnika varaždinskog ranča Feniks u srijedu ujutro došla na imanje, zatekla je čudan prizor. Netko je s njenih konja tijekom noći ukrao pet deka. Učinio je to netko tko vrlo dobro zna s konjima, u to je sasvim sigurna. Odmah je nazvala policiju.

- Hvala nečovjeku što je starim udomljenim konjima ukrao deke na dan kad je najavljen snijeg. Moram priznati da me šokirala krađa jer nikad prije nisam čuli da se kradu deke s konja. Ne mogu vjerovati da su nam to ukrali. One su dosta skupe, u prosjeku oko 600 kuna po komadu, jer su nepromočive. No, ipak, krađa deke s konja, to je zaista šokantno - kaže Tea.

Dodaje da, osim što im je ukradena imovina, veliki problem je činjenica da je jako hladno, tako da se konji smrzavaju. Trenutno su se "pokrpali" na način da su stavili druge deblje deke.

- Problem je u tome da te moramo maknuti čim malo zatopli i zamijeniti ih tanjima, kakve su nam pokrali, da konji zbog topline ne počnu linjati zimsku dlaku. Zbog toga smo zamolili sve koji imaju kakve rabljene deke, koje im ne trebaju za konje, da nam ih pošalju - kaže Tea.

Svi koji imaju ove deke viška (radi se o konjičkim, ne običnim dekama) mogu se javiti Tei na Facebook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:51