SRETNIK

Boja ga spasila od sigurne smrti: Takvih kao on ima jako malo, svega jedan na 30 milijuna

Ne zna se točno odakle dolazi, no ribarski brod koji ga je ulovio plovio je po Sjevernom Atlantiku

Jastog

 Instagram screenshot

Nešto je bilo prilično drugačije kod jednog od jastoga koji su dovedeni u Red Lobster restoran na američkoj Floridi. Boja mu je bila drugačija, pa su zaposlenici odmah pozvali Ripley‘s Aquarium Myrtle Beach i pitali ih je li takva boja tipična. Nisu bili sigurni da bi tog momka baš trebalo skuhati.

Kad su im zaposlenici akvarija rekli da je ta boja jako rijetka, na neki su način odahnuli. Tako se jastog u zadnji čas sretnom slučajnošću spasio od nečijeg tanjura.

Neobični narančasti jastog dobio je ime Cheddar, a radnici su doznali kako je iznimno rijedak: jedan na 30 milijuna jedinki te vrste ima ovakvu boju. Ne zna se točno odakle dolazi, no ribarski brod koji ga je ulovio plovio je po Sjevernom Atlantiku. Inače, poznato je kako ribari, čim vide jastoge narančaste boje, takve vraćaju u more. No, ovaj im je nekako promaknuo, vjerojatno ga nisu uopće vidjeli, i završio u restoranu u kojem ga je čekala prilično gadna sudbina.

Na svu sreću, spasio se. Restoran je jastoga poklonio akvariju, čiji su radnici brzo došli da ga presele u njegov novi dom. On će tamo mirno proživjeti svoj život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:56