NAJUSAMLJENIJI SISAVAC

Buffet je zatvoren 30 godina, a zadnjih godinu dana je potpuno sam: ‘Pogledajte što radi, ovo je pretužno‘

Srceparajuća snimka najusamljenijeg morskog bića na svijetu uznemirila je javnost

Najusamljenija morska krava Buffet

 /Screenshot Instagram

Snimka na kojoj najusamljenija morska krava na svijetu udara glavom u svoj akvarij razbjesnila je stručnjake koji optužuju osoblje da muče životinju. Morska krava ili sirena Buffet, ima 37 godina i posljednjih godinu dana živi sama u akvariju na Floridi, piše The Sun.

Buffet je navodno prije godinu dana ubio druge dvije morske krave koje su s njim dijelile akvarij, od kojih je jedan bio njegov brat. Od tada je ostavljen da živi sam.

Phil Demers, aktivist za morske sisavce, snimio ga je ranije ovog mjeseca kako kruži oko akvarija i pokazuje znakove uznemirenosti. Snimka koja je pregledana više od 300 tisuća puta prikazuje Buffetov svakodnevni život. Pliva u krugu u svom akvariju, prilazi staklu i zabija se u njega. Zatvoren je od 1996. godine.

Demers je zabrinut za njegovo mentalno stanje i nada se da će ovim putem osvijestiti javnost o tome, te ga se u konačnici uspjeti osloboditi.

Prije toga uspješno je proveo kampanju nakon koje su oslobođeni Buffetovi roditelji, Romeo i Julia. Na snimci koju je objavio, Romeo je bespomoćno plutao na površini svoje akvarija. Objava je imala preko milijun pregleda te potakla njegov premještaj.

"Nema opravdanja za to što Buffet čami u ovakvim uvjetima. Zatvoriti društveno biće kao što je morska krava u samicu je mučenje", rekao je Demers. "Moramo maknuti Buffetta iz ovog akvarija što je prije moguće kako bi se mogao pridružiti ostalima svoje vrste."

Dodao je da mu se sve ovo čini kao velika nepravda koja se događa pred očima javnosti, ali i kao izdaja. Rekao je da je viđen u sjevernom Atlantskom oceanu 1979. godine kada je imao samo tri godine. Prvo su se odveli u akvarij na Islandu gdje je živjela s još četiri mlade orke, uključujući Keiko - koja je glumila u filmu "Free Willy".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 19:51