TO NISMO OČEKIVALI

Čak 40 posto ispitanika tvrdi: ‘Na poslu nam više nedostaju ljubimci nego članovi obitelji‘

Anksioznost zbog odvajanja od kućnih ljubimaca također je stvarnost za mnoge

Ilustracija

 Frank Van Delft/Imagesource/Profimedia

Magazin Wag! anketirao je tisuću vlasnika pasa, postavljajući im pitanja o pandemiji, povratku na posao, brizi za svoje pse i još mnogo toga, piše Klix.

Od sudionika istraživanja koji se vraćaju na posao, 41 posto je reklo da očekuje da će im pas nedostajati više nego djeca ili partner kada se vrate na posao. Mnogi od sudionika (62 posto) su novi vlasnici kućnih ljubimaca i udomili su psa u posljednje dvije godine usred pandemije koronavirusa.

Ovi novi psi i kućni ljubimci koji su godinama u obitelji pružaju udobnost svojim vlasnicima. Istraživanje Waga otkrilo je da 93 posto ispitanika svoje pse doživljava kao podršku mentalnom zdravlju, dok 48 posto smatra da su im pomogli u smanjenju anksioznosti, a 37 posto je bilo šokirano kada je otkrilo koliko voli svog ljubimca.

Anksioznost zbog odvajanja od kućnih ljubimaca također je stvarnost za mnoge - 55 posto ispitanika reklo je da je anksioznost zbog razdvajanja njihova najveća briga oko povratka radu u uredu, dok je 76 posto općenito zabrinuto zbog brige o kućnim ljubimcima koji će se pojaviti s njihovim povratkom na posao.

Kvalitetno vrijeme s kućnim ljubimcima ima visoki prioritet za anketirane ljude, s tim da većina sudionika provodi najmanje tri sata mjesečno šetajući, trenirajući i igrajući se sa svojim ljubimcem. Uz to, vlasnici kućnih ljubimaca izrazili su interes za većim brojem putovanja sa svojim psima - 29 posto sudionika ankete reklo je da bi putovali češće da im je lakše povesti psa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:38