ŠOK

Carinici otkrili 90 gmazova u prtljazi putnika iz Etiopije: ‘Bilo je i zmija, škorpiona...‘

Čovjek je tijekom ispitivanja objasnio da su životinje za njega bezvrijedne i da nije riječ o trgovini

Macaklini

 AFP PHOTO /HANDOUT/AUSTRIAN FINANCE MINISTRY

Carinici u bečkoj zračnoj luci nemalo su se iznenadili kad su prtljazi jednog putnika iz Etiopije gotovo 90 manjih živih gmazova.

‘Zbirka‘ nesretnih životinja sačinjena od 85 gekona, vrste guštera, te dvije zmije i dva škorpiona imala je ukupnu maloprodajnu vrijednost od četiri tisuća eura, izvijestilo je u utorak Ministarstvo financija.

Putnik, 50-godišnjak, doletio je iz glavnog grada Etiopije Addis Abebe u Beč. Kada je htio koristiti izlaz za putnike bez robe za prijavu, službenici su odlučili da je potrebna detaljnija kontrola njegove prtljage. Šokirali su se kad su pronašli tri transportne kutije u kojima se nalazila neočekivana količinu gmazova, navodi ministarstvo.

image

U ovoj je torbi putnik skrivao gmazove

AFP PHOTO /HANDOUT/AUSTRIAN FINANCE MINISTRY

Životinje, od kojih se nijedna ne smatra zaštićenom vrstom, predane su u zoološki vrt Schönbrunn, neke od njih već u vidno lošem zdravstvenom stanju. Uzete su iz prirodnog okruženja i stres putovanja je sasvim sigurno ostavio traga za njih. Osim toga, ugurao ih je u torbu u kojoj se nisu mogli micati, a nije bilo ni hrane ni vode.

Čovjek je tijekom ispitivanja objasnio da su životinje za njega bezvrijedne i da nije riječ o trgovini. Navodno je uzeo macakline samo da njima nahrani svoje zmije, no pitanje je hoće li mu to policija povjerovati, s obzirom na činjenicu da se hrana za zmije može nabaviti u baš svakoj zemlji i nije potrebno nositi je s drugog dijela svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 11:16