VETERINARI

‘Cijela područja nisu pokrivena našom službom. Najgore je u Dubrovniku, Metkoviću i Vrgorcu ‘

U razgovoru sa Zoranom Milanovićem dotaknuli su se najvećih problema s kojima se struka suočava
Ilustracija
 / Alamy/Alamy/Profimedia

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u utorak s predstavnicima Hrvatske veterinarske komore, koji su ga upoznali sa stanjem u veterinarskoj struci, a kao poseban problem naveli su nepokrivenosti svih područja Hrvatske veterinarskom službom.


U izaslanstvu su bili predsjednik Hrvatske veterinarske komore Ivan Zemljak, zamjenica predsjednika Mirela Juras i tajnik Anđelko Gašpar, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.


Hrvatska veterinarska komora samostalna je i neovisna udruga doktora veterinarske medicine i veterinarskih tehničara na području Republike Hrvatska, a ima 2.350 aktivnih članova. Komora regulira veterinarsku profesiju, štiti prava i interese veterinara i veterinarskih tehničara u staleškim i strukovnim pitanjima te unapređuje veterinarske djelatnosti i brine o ugledu veterinara, pojasnili su članovi izaslanstva.


Na sastanku su predstavnici Komore upoznali predsjednika Milanovića sa stanjem u veterinarskoj struci, istaknuvši posebno problem nepokrivenosti svih područja Republike Hrvatske veterinarskom službom te problematiku obavljanja veterinarske djelatnosti u području velike prakse.


U Hrvatskoj postoje velika područja koja nisu pokrivena veterinarskom službom, a što je u najvećoj mjeri uvjetovano značajnim smanjenjem stočnog fonda, smanjenjem obima poslova javnih ovlasti u veterinarstvu i njihovom financiranju, rekli su. Naveli su da je trenutno najveći problem pokrivenosti na otocima te na području Dubrovnika, Pelješca, Metkovića i Vrgorca.


Predstavnici Hrvatske veterinarske komore zahvalili su predsjedniku Milanoviću na prihvaćenom pokroviteljstvu nad znanstveno-stručnim skupom „Veterinarski dani 2021.“, koji je održan od 26. do 29. rujna 2021. u Vodicama. Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:37