DIVOTA

Foto: Čimpanze su uživale u toplom danu i pozirale našoj fotoreporterki

Jedni drugima su očistili krzno, a onda su jednostavno uživali u činjenici da su im trbuščići puni, jer je nedavno bio doručak
 Nera Simic/Cropix

U toplo doba godine, gotovo sve životinje koje se nalaze u ZOO vrtovima vole boraviti vani. Jasno, one koje vole sunce i toplinu, dok one druge negdje u unutarnjoj nastambi čekaju da padne mrak kako bi bile živahne. Mi ljudi više razumijemo one prve: dijelimo ljubav prema svjetlosti i suncu, toplini i odmaranju.

Životinje koje su uživale u onome što i mi volimo snimila je naša fotoreporterka Nera Šimić u zagrebačkom ZOO vrtu. Majmuni koji su joj pozirali bavili su se uobičajenim poslom kojim se zagrebačke čimpanze i bave kad ne jedu i ne spavaju: družile su se. Jedino bolje od samog druženja je provođenje ugodnog vremena s prijateljima na suncu, a nisu mogle odoljeti da malo ne pripaze na higijenu onih drugih. Tako su jedni drugima očistili krzno, a onda su jednostavno uživali u toplini i činjenici da su im trbuščići puni, jer je nedavno bio doručak.

Na posjetitelje su već navikli, pa se na njih nisu previše obazirali. Ipak, valja primijetiti da su našoj fotoreporterki okrenuli dobar profil i da očito jako dobro znaju pozirati svima koji ih žele snimiti.

image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 00:34