VIDEO

Čimpanzi bacili bocu u nastambu: On je ponjušio i bacio nazad među ljude, pa ozlijedio ženu

Nadzorne kamere snimile su muškarca koji je predmet bacio prema životinji

Ilustracija

 Mediadrumimages/gracewood/Media Drum World/Profimedia

Životinje koje su zatvorene u ZOO vrtovima često nisu pretjerano sretne zbog svojeg smještaja. Posebno im, posve razumljivo, na živce idu ljudi koji ih uznemiravaju: bilo da im kuckaju po staklu, mašu i krevelje se ili im pak bacaju stvari u nastambe. U takvim se situacijama obično povuku u svoje brloge i maknu od ljudi.

No, ne svi. Jedan živčani čimpanza iz ZOO vrta u kineskom Changsha Ecological Zoo ne zna baš ništa o toleranciji ili se ona istrošila tijekom vremena, tko bi znao. No, snimljen je kako uzima plastičnu bocu koja je bila na podu njegove nastambe, njuši je i potom svom snagom baca među ljude koji su ga gledali.

Nadzorne kamere snimile su muškarca kako baca tu bocu prema majmunu, koji je, videći da to nije hrana, bijesno bacio smeće prema ljudima. Nažalost, pri tom je ozlijedio jednu djevojku, koju je ta boca udarila iznad oka i oštetio joj mobitel. Sreća je što se radi o lakoj ozljedi.

U ZOO vrtovima diljem svijeta ljude se upozorava da nikada ništa ne bacaju u nastambe životinja, jer bi se mogli dogoditi ovakvi incidenti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:42