ODUŠEVLJENJE

Čitateljica: Na VauMijau sam vidjela što napraviti sa psećom dlakom i evo rezultata!

Jedna je ptica došla odmah, uzela klupko dlake, ‘preuredila‘ ga i potom odletjela s njim
 Privatni album

Nedavno smo objavili tekst o tome što je najbolje raditi sa psećim i mačjim dlakama u ovo doba godine - ostaviti ih na balkonu, u žbunju ili travi, kako bi ih ptice pokupile i njima obložile svoja gnijezda.

Jedna naša čitateljica javila nam je kako je napravila upravo to. Počešljala je svog psa, otpale dlake skupila u nekoliko loptica i ostavila ih u grmlju pokraj zgrade. Dok je to radila, jedna je siva vrana doletjela u blizinu.

- To je jedna od ptica koje hranim, pa me poznaje. Znala je da ću ostaviti nešto što je korisno, pa je došla vidjeti o čemu se hrani. Odmah je odabrala jedno klupko dlake i počela ga čupkati. Nije joj se svidio moj oblik, pa je presložila dlake kako joj odgovaraju. Potom je odletjela, sasvim sigurno do svojeg gnijezda - kaže nam čitateljica.

Kad se nekoliko sati kasnije vratila na isto mjesto, nije bilo ni ostalih kuglica dlake koje je ostavila. Pošto nije bilo vjetra, jasno je kako su ih ptice pokupile.

- To je sitnica kojom mogu pomoći i jako mi je drago zbog toga. Ja sam ionako dlake bacala u kontejner za biološki otpad, ali ovo je bolje! Naravno, ostavljam im samo pseće dlake, ne i ljudske, jer sam pročitala da im ljudska kosa nije dobra - kaže nam čitateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:11