VELIKA AKCIJA

Članovi HGSS-a spustili se u 20 metara duboku jamu, punu opasnih plinova, kako bi spasili psa

Sumnja se da će životinja sama upala unutra, a uz to je znakovito i to što nije mikročipirana

Ekipa sa spašenim psom

 HGSS

Hrabri članovi HGSS-a još su jednom pokazali veliko srce: spasili su psa iz 25 metara duboke jame 'Konjska glava' na Braču. Nije im pritom smetala ni velika hladnoća, a ni teški uvjeti spašavanja. Na dnu jame za njih nije bio 'samo pas', nego biće kojem treba spasiti život.

Do nesretnog border collieja trebalo se spustiti uz pomoć užadi i boca s komprimiranim zrakom jer je jama zagađena smećem i tvorničkim otpadom koje se u nju bacalo.

U akciji su sudjelovala 4 člana stanice Split - ispostave Brač, članovi DVD Supetar te članovi udruge Bračke šape, koja na tom otoku pomaže napuštenim životinjama i koja im je javila da je pas u jami. Mala je vjerojatnost da je sam pao unutra, jer su na vrhu rešetke. Životinja nema čip, a nagađa se kako je par dana bila u jami.

Nesretni pas bio je veoma sretan kada su ga izvukli iz jame. Odmah se napio vode i nešto pojeo, jer je očito da nekoliko dana nije imao pristup ničemu što može staviti u usta. Kad su ga pogledali, shvatili su da se radi o kujici. Dali su joj ime Jamnica. Što će biti s njim dalje ne zna se - ili će mu se tražiti novi dom ili ga možda udome tamošnji vatrogasci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:43