BEZ PANIKE

Čovjek išao obuti tenisice, iz njih provirila glavica jedne od najotrovnijih zmija na kontinentu

Upamtite, uvijek provjerite obuću prije nego je navučete na noge, poručili su iz tvrtke koja je odmah izašla na teren
 Sunshine Coast Snake Catchers

Mnogi od nas pregledavaju cipele prije nego će ih obuti. Čine to rastreseno, automatski, zapravo i ne misleći da je neko stvorenje unutra. Nakon snimke iz Australije možda će početi detaljnije pregledavati svoju obuću. Istina, Australija je daleko, ali cipele su zapravo sjajno sklonište za razna stvorenja. Za početak, recimo, krpelje koji se mogu uloviti na njih i doći nam u dom, pa šetati tražeći žrtvu.

No, vratimo se na Australiju. Na zmiju u cipeli. Koja je uz to, otrovnica. Zapravo, da budemo precizniji, jedna od najotrovnijih zmija tog kontinenta, red bellied black (Pseudechis porphyriacus). Istina je da svake godine ugrize par ljudi, ali nitko (zbog dostupnosti protuotrova) nije preminuo zbog njenog ugriza, ali znate kako to ide: ako smo mi statistička iznimka, nije nas pretjerano briga za brojke i nismo nimalo sretni ako se baš nama dogodi da jedini nastradamo.

- Vlasnik tenisica je bio prilično sretan što je pogledao u njih prije nego ih je obuo. Mi smo odmah došli po zmiju... Upamtite, uvijek provjerite svoju obuću - poručili su iz tvrtke Sunshine Coast Snake Catchers, koja se bavi hvatanjem i relociranjem gmazova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:18