BEZ OKLIJEVANJA

Čovjek skočio u smrznutu rijeku kako bi spasio psa: ‘Razbijao je led da dođe do njega...‘

Maleni Jackson odmah je odveden u veterinara gdje mu je pružena potrebna pomoć

Ilustracija

 Paul Wenborne/exclusivepix/Exclusivepix/Profimedia

Čovjek po imenu Don je tijekom šetnje Ellicott Creek parkom u zapadnom New Yorku slučajno spasio psa od utapanja i smrzavanja, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, Don je parkom šetao u društvu svoja dva psa. Sve je bilo u redu, dok se jedan od njih nije zaustavio ispod mosta i počeo cviljeti. Vlasnik ga je pratio, a životinja ga je odvela do rijeke, gdje se događala prava katastrofa.

U ledenoj, gotovo smrznutoj vodi nalazio se maleni pas. Don je odmah bez razmišljanja skočio u vodu, jer je znao da ako nešto ne poduzme, životinji neće biti spasa. Razbijao je led na površini rijeke te je uspio doći do čupavca, kojeg je iz ledene vode izvadio držeći ga na prsima. Maleni Jackson odmah je odveden u veterinara gdje mu je pružena potrebna pomoć.

Prema riječima veterinara, da Don nije reagirao na vrijeme, pas ne bi mogao izdržati mnogo dulje. Srećom, životinja je na toplom i sigurnom, a Don je sve zasluge pripisao svom psu, koji ga je na sve upozorio. Da to nije učinio. Don možda ne bi ni vidio malenog koji se utapao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:10